Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015






       Δελτίο Τύπου

Τετάρτη 25-3-2015

«Δελτίο Δραστηριοτήτων  του Βουλευτή  Νομού Σάμου κ. Δημήτρη Σεβαστάκη για το διάστημα  22-25 Μαρτίου 2015».


 O Βουλευτής Σάμου, Ικαρίας, Φούρνων κ. Δημήτρης Σεβαστάκης, κατά το διάστημα  22/3 με 25/3, περιόδευσε στα νησιά του νομού. Την Κυριακή  22-3, στην ανοικτή συγκέντρωση που οργανώθηκε στον Εύδηλο Ικαρίας, ο Βουλευτής συνομίλησε με τον  κόσμο πάνω στα  επίδικα της πολιτικής συγκυρίας. Επίσης είχε συνεργασία  με το συντονιστικό της ΟΜ  Ραχών.  Τη Δευτέρα 23-3 ο Βουλευτής ξεναγήθηκε στο, δυστυχώς  ακόμα κλειστό και εξαιρετικό, Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Ικαρίας, από την υπεύθυνη του έργου κ. Μ. Βιγλάκη, ενώ στη συνέχεια είχε συναντήσεις με τον Έπαρχο Ικαρίας καθώς και τον Λυκειάρχη Αγίου Κηρύκου  κ.Σταμούλη.  Στους Φούρνους Κορσεών, το βράδυ της Δευτέρας, μίλησε σε ανοικτή συγκέντρωση κατοίκων και απάντησε σε ερωτήματα κυρίως πάνω στα τοπικά προβλήματα, ακτοπλοϊκά, αναπτυξιακά, εκπαιδευτικά και δομών υγείας. Στην συγκέντρωση ήταν παρών ο κ. Δήμαρχος και αυτοδιοικητικοί παράγοντες.                               Την Τετάρτη 25-3 παρακολούθησε μαζί με τους πολίτες τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου και του Ευαγγελισμού, καθώς και την παρέλαση που ακολούθησε στην Πρωτεύουσα του νησιού, στο Βαθύ Σάμου.                                                                                                                                                     Ο βουλευτής για το υπόλοιπο της εβδομάδας (26-27 Μαρτίου 2015) θα έχει σειρά συσκέψεων και εργασιών στις κοινοβουλευτικές επιτροπές στις οποίες μετέχει.

Από το Γραφείο του Βουλευτή


Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ με τον κ. Δρίτσα για την ακτοπλοΐα


             ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ     13-3-2015

Την Παρασκευή 13-3-2015 ο βουλευτής  νομού Σάμου Δημήτρης Σεβαστάκης συναντήθηκε  με  τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, αρμοδίου για τα θέματα Ναυτιλίας, κ. Θοδωρή Δρίτσα, με στόχο την παρουσίαση των σύνθετων προβλημάτων που αφορούν το νομό. Η τακτική και αδιάλειπτη σύνδεση Σάμου, Ικαρίας, Φούρνων με τον Πειραιά και τη Θεσσαλονίκη, η διασύνδεση των νησιών μεταξύ τους, αλλά και με τα υπόλοιπα νησιά του Β.Α. Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τις Κυκλάδες, η κανονικότητα των δρομολογίων και η χρήση όλων των λιμανιών, συζητήθηκαν διεξοδικά. Συζητήθηκε επίσης η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών από τις ακτοπλοϊκές εταιρείες προς τους κατοίκους του νομού, καθώς και η σταθερότητα και το κόστος παροχής. Τονίστηκε ο κομβικός ρόλος της ακτοπλοΐας στην εμπορική ανάπτυξη των νησιών μας, αλλά και στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων, όπως επίσης και η γεωπολιτική σημασία της περιοχής που θα ενισχυθεί με την πυκνότερη διασύνδεση με τη γείτονα χώρα.
Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου, ο Δήμαρχος Σάμου, οι Δήμαρχος, αντιδήμαρχος και πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Ικαρίας, καθώς και αντιπροσωπεία κατοίκων από τους Φούρνους, όπου κατέθεσαν εμπεριστατωμένα απόψεις, προβληματισμούς και προτάσεις. Ο βουλευτής αναφέρθηκε επίσης στο ζήτημα των εργαζομένων στο πλοίο Μυτιλήνη της εταιρείας ΝΕΛ, οι οποίοι βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας.  
Από την πλευρά του το Υπουργείο δήλωσε τη βούλησή του για την αναμόρφωση του υπάρχοντος θεσμικού πλαισίου και  τη δημιουργία ενός δημόσιου, κοινωνικού φορέα ακτοπλοΐας, ενώ δίνει βάρος και στους ελέγχους για το αξιόπλοο των πλοίων. Ο έγκαιρος προγραμματισμός των δρομολογίων που αφορούν το νομό, όχι μόνο για τις ημέρες του Πάσχα, αλλά και για τη θερινή περίοδο βρίσκεται στις άμεσες προτεραιότητες και ήδη εκπονείται. Τέλος, σε ό,τι αφορά την εταιρεία ΝΕΛ το υπουργείο έχει ανακοινώσει την καταβολή οφειλόμενου ποσού προς την εταιρεία.

Από το γραφείο του βουλευτή.

ΟΜ Μαραθοκάμπου: Ανοιχτή Εκδήλωση με σ. Δημήτρη Σεβαστάκη


ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΣ Ν.Ε.Λ. & ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΟ



ΣΥΡΙΖΑ Ν.Ε. ΣΑΜΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 12/3/2015
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΣ Ν.Ε.Λ. & ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΟ
Σήμερα 12/3/15 κλιμάκιο της ΝΕ Σάμου και της ΟΜ Καρλοβάσου του ΣΥΡΙΖΑ, συναντήθηκε με τους ναυτικούς του πλοίου "Μυτιλήνη" που βρίσκεται ακινητοποιημένο στο Καρλόβασι μετά την ζημιά που υπέστη, αλλά και την επίσχεση εργασίας στην οποία βρίσκονται οι εργαζόμενοι όντας απλήρωτοι επί μήνες.
Στην συνάντηση, αφού εκφράστηκε η συμπαράσταση των μελών του κόμματος στην Σάμο για τον δίκαιο αγώνα τους, μεταφέρθηκαν οι τελευταίες ειδήσεις από το γραφείο του Υπουργού Ναυτιλίας συν. Θ. Δρίτσα, ότι επίκειται άμεσα καταβολή ποσού από τις επιδοτήσεις προκειμένου να καταβληθεί μέρος των δεδουλευμένων τους. Βεβαίως το παρόν νομοθετικό σύστημα, του οποίου την αλλαγή μελετά το υπουργείο, δεν επιτρέπει να μεταφερθούν τα ποσά αυτά άμεσα σε αυτούς και δυστυχώς περιμένουμε την ευαισθησία της εταιρείας και των τραπεζών προκειμένου τελικά να πληρωθούν. Σχετική ανακοίνωση εκδόθηκε απόψε από το υπουργείο.
Παρόλα αυτά ως κομματική οργάνωση εμμένουμε στην ανάγκη άμεσης αλλαγής του νομοθετικού πλαισίου που δεν θα επιτρέπει την νομοθετημένη ασυδοσία τόσο σε βάρος των εργαζομένων, όσο σε βάρος των νησιωτικών κοινωνιών μας. Συνεχίζουμε να διεκδικούμε την καθημερινή ακτοπλοϊκή σύνδεση των νησιών μας με την " άλλη Ελλάδα" με αξιοπρεπή και ασφαλή πλοία. Γνωρίζουμε βέβαια απ' την άλλη, τι παρέλαβε αυτή η κυβέρνηση στον τομέα αυτό: Έναν στόλο που "αποκτήθηκε" εν πολλοίς από τις πλοιοκτήτριες εταιρίες με θυσίες του λαού( είτε μέσω των επιδοτήσεων είτε από ευνοϊκές δανειοδοτήσεις κρατικών τότε τραπεζών) να έχει "φύγει" στο μεγαλύτερο μέρος του στο εξωτερικό . Συνεπώς είναι επιτακτική η ανάγκη για ένα Εθνικό σχέδιο για την ακτοπλοΐα, η οποία είναι πνεύμονας ζωής για τα νησιά μας. Αυτό το Εθνικό σχέδιο συνεχίζει για μας να περνά μέσα από τον Δημόσιο - Κοινωνικό Φορέα Ακτοπλοΐας, του οποίου ένα πρώτο λεπτομερές σχέδιο περιμένουμε να κατατεθεί για διαβούλευση σύντομα, έτσι ώστε και σύντομα να νομοθετηθεί .

Πέμπτη 5 Μαρτίου 2015

Συνάντηση του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων με το Βουλευτή Νομού Σάμου Δημήτρη Σεβαστάκη

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
«Συνάντηση του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων με το Βουλευτή Νομού Σάμου Δημήτρη Σεβαστάκη»



4-3-2015

Την  Τρίτη 3-3-2015 πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας  και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ανδρέα Ξανθού με τους βουλευτές των νησιωτικών περιοχών.                                                                                              
         Στη συνάντηση ο υπουργός πληροφόρησε τους βουλευτές για τους άμεσους, βραχυπρόθεσμους και μακροπρόθεσμους στόχους του υπουργείου, για το σχεδιασμό  της νέας πολιτικής με άξονα την ανάταξη και ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας.  Στη συνάντηση ο βουλευτής Νομού Σάμου Δημήτρης Σεβαστάκης εξέθεσε τα επείγοντα και χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι του νομού και τα οποία χρήζουν άμεσων λύσεων.  Η υπερεπείγουσα  ανάγκη για την πλήρη λειτουργία και στελέχωση του δεύτερου ασθενοφόρου για τη Σάμο και την Ικαρία, η στελέχωση των περιφερειακών ιατρείων, η  εύρυθμη λειτουργία των Κέντρων Υγείας στα νησιά του νομού, οι κατεπείγουσες ανάγκες για την στελέχωση των  Νοσοκομείων Σάμου και Ικαρίας, το θέμα των αγροτικών γιατρών σε Σάμο Ικαρία και Φούρνους, οι παροχές ΕΟΠΠΥ κ.λπ.                                           
        Ο βουλευτής Σάμου παρέδωσε στον Αναπληρωτή Υπουργό πλήρη φάκελο για τα θέματα που αφορούν την υγεία στο νομό, καθώς και πλαίσιο προτάσεων για άμεσες παρεμβάσεις που θα έχουν ως στόχο  την  προστασία των κατοίκων. Την επόμενη εβδομάδα έχει προγραμματιστεί νέα συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας κ. Ξανθό, στην οποία μαζί με το βουλευτή Δημήτρη Σεβαστάκη θα μετέχουν εκπρόσωποι φορέων του νομού.


Από το Γραφείο του Βουλευτή  Ν. Σάμου

Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015

Δελτίο Τύπου Βουλευτή Δημήτρη Σεβαστάκη


Τη Παρασκευή 27 /2 ο Βουλευτής Σάμου Δημήτρης Σεβαστάκης παρακολούθησε την μακρά συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που είχε σαν θέμα τα πολλαπλά έργα που εκτελούνται στην Πόλη της Σάμου και τα προβλήματα που έχουν δημιουργήσει στην αγορά και την ίδια την πόλη. Στη συνεδρίαση έγινε διεξοδική συζήτηση και τέθηκαν κριτικά ερωτήματα από φορείς , κατοίκους αλλά και δημοτικούς συμβούλους τόσο στον εργολάβο όσο στις τεχνικές υπηρεσίες και την δημοτική αρχή. Οι πολίτες και τα μέλη του εμπορικού συλλόγου, αλλά και πολλά μέλη του Δημοτικού συμβουλίου, επισήμαναν την απίστευτη έλλειψη χώρων στάθμευσης, την συνακόλουθη ανάγκη αστικής συγκοινωνίας, την επείγουσα ανάγκη επιτάχυνσης τουλάχιστον της παραλιακής ζώνης και ιεράρχησης προτεραιοτήτων ώστε να κερδηθεί η επερχόμενη τουριστική περίοδος. Το Σάββατο 28/2 ο βουλευτής συναντήθηκε με μέλη του εμπορικού συλλόγου και ανεξάρτητους πολίτες, που τον ενημέρωσαν εκτενώς, πάνω στο ίδιο πρόβλημα. Παρατηρήσεις: Μια γενική πολιτική και ηθική αρχή είναι ότι ο βουλευτής, οφείλει να συναντάται και να συνεργάζεται με όλους ανεξαιρέτως τους φορείς και τους πολίτες, χωρίς να ρωτάει τα πολιτικά τους φρονήματα και χωρίς αποκλεισμούς. Μόνο έτσι μπορεί να κατανοήσει σφαιρικά και ολοκληρωμένα κάθε πρόβλημα της κοινωνίας. Και αυτό κάνει. Ως προς το συγκεκριμένο πλέγμα προβλημάτων: Τα έργα που εκτελούνται στην πόλη της Σάμου, είναι εξαιρετικά σύνθετα, αφορούν υποδομές (αλλαγή υπόσκαφων δικτύων) αφορούν την αντιπλημμυρική προστασία (παραλιακή ζώνη) αφορούν αισθητικοαρχιτεκτονικές παρεμβάσεις (επίσης στο σχεδιασμό της παραλιακής ζώνης) αλλά και επιδιορθωτικές παρεμβάσεις σε πολλά σημεία σημεία της πόλης όπου είτε λόγω βανδαλισμών είτε λόγω κατασκευαστικών αστοχιών, παρουσιάζονται φθορές και κακοτεχνίες. Τα έργα λόγω της έκτασής τους έχουν ουσιαστικά, αποδομήσει την εμπορική και τουριστική λειτουργία της πρωτεύουσας. Υπάρχει δε κίνδυνος λόγω καθυστερήσεων, να «χαθεί» και η επόμενη τουριστική περίοδος . Σ΄όλα αυτά, συμπλέκονται και τα πολύ σοβαρά προβλήματα, από τις κατολισθήσεις της περιφερειακής οδού . Σύμφωνα με τους τεχνογνώστες μηχανικούς, το τελευταίο οφείλεται στην ανεπαρκή μελέτη των πρανών και στις τεράστιες ανισοσταθμίες που η απολύτως προβληματική χάραξη της οδού, έχει επιφέρει. Ο βουλευτής θα παρακολουθήσει στενά και τις κινητοποιήσεις φορέων και πολιτών . Την Κυριακή1/3, με τον υφυπουργό επικρατείας κ. Τέρενς Κουίκ , τον κ. αντιπεριφερειάρχη και υπηρεσιακούς παράγοντες συμμετείχε στην σύσκεψη που έγινε στα γραφεία της περιφέρειας και είχε σαν θέμα τα κεντρικά προβλήματα, έκτακτα και χρονίζοντα που απασχολούν τα νησιά μας. Εκτός της ευρείας συζήτησης πάνω στα προβλήματα, με προεξάρχοντα αυτά που αφορούν το χώρο της υγείας, της παραγωγικής ανασυγκρότησης, της ακτοπλοΐας και των υποδομών, ο βουλευτής επισήμανε στον κ. Υπουργό την στρατηγική σημασία που έχει για το τόπο μας το Πανεπιστήμιο και η δημιουργία του Campus, αλλά και την οικονομική ομηρεία των ναυτικών του πλοίου Μυτιλήνη που κάνουν επίσχεση εργασίας, απλήρωτοι για επτά μήνες . Εν συνεχεία έγινε συνάντηση των πολιτικών παραγόντων με τον κ. Δήμαρχο όπου επίσης ανακεφαλαιώθηκαν οι πολλαπλές εκκρεμότητες. Στην συνέντευξη τύπου απαντήθηκαν ερωτήσεις πάνω στη θεματολογία. Ο κ. Υπουργός δεσμεύτηκε να προωθήσει, συνεργαζόμενος με τον Βουλευτή , όλο το πλέγμα των προβλημάτων αλλά και των προτάσεων επίλυσης που έχουν διατυπωθεί και που εκτείνονται από τις υποδομές, τις κοινωνικές δομές (υγεία, παιδεία) την ακτοπλοΐα , μέχρι το πολιτιστικό, ακαδημαϊκό και αρχιτεκτονικό απόθεμα των νησιών μας.