Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016

Συσκέψεις Εργασίας με την Ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, του Βουλευτή Σάμου κ. Δ. Σεβαστάκη, του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αιγαίου και του Προέδρου του Τμήματος Μαθηματικών Σάμου




Την Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου, με πρωτοβουλία του Βουλευτή Σάμου κ. Δημήτρη Σεβαστάκη έγινε σύσκεψη  εργασίας, στο Ιστορικό συγκρότημα του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, στην οποία έλαβαν μέρος εκτός του Βουλευτή,  η  Κοσμήτωρ  της Σχολής Αρχιτεκτόνων  κ. Ε. Μαϊστρου,  ο  Πρύτανης  του Πανεπιστημίου του Αιγαίου κ. Στ. Γκρίτζαλης και ο Πρόεδρος του Τμήματος Μαθηματικών της Σχολής Θετικών Επιστημών, με έδρα τη Σάμο, κ. Β. Μεταφτσής. Στη συνάντηση εξετάστηκε  η δυνατότητα διαπανεπιστημιακής συνεργασίας μεταξύ των ιδρυμάτων, στην κατεύθυνση του σχεδιασμού των κτηρίων των Βυρσοδεψείων, των τριών τμημάτων που εδρεύουν στο Καρλόβασι Σάμου. Εργασία που δρομολογείται υπό  την επιστημονική επίβλεψη της Σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών ΕΜΠ.

Στη συνέχεια έγινε συνάντηση των κ.κ. Πρύτανη,  Προέδρου, και του  Βουλευτή, στο Υπουργείο Παιδείας,  Έρευνας και Θρησκευμάτων, τόσο με την Αναπληρώτρια Υπουργό κ. Σία Αναγνωστοπούλου, όσο και εν συνεχεία, με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου κ. Γ. Παντή. Αντικείμενο των συναντήσεων  ήταν η στήριξη του Υπουργείου τόσο στο επίπεδο της υλοποίησης των έργων υποδομής στη Σάμο,  όσο και σε γενικότερα ακαδημαϊκά θέματα. Εξηγήθηκε στην ηγεσία του Υπουργείου, η επείγουσα ακαδημαϊκή ανάγκη έναρξης των εργασιών στην Πανεπιστημιούπολη Καρλοβασίου, αφού τα τρία  πανεπιστημιακά  τμήματα  στερούνται αμφιθεάτρων και πολυχώρων διδασκαλίας. 


Εκφράστηκε  η θέληση  της πολιτικής ηγεσίας τόσο για στήριξη όσο και για συγκεκριμένα πρακτικά βήματα στην υλοποίηση του σχεδιασμού. Η τριμερής συνεργασία Πολιτικής Ηγεσίας του Υπουργείου,  του Βουλευτή  Σάμου, του Πρύτανη και των  Αρχών των Πανεπιστημιακών Τμημάτων Σάμου, θα γίνει συστηματική και παραγωγική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου