Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

Δικάζεται στις 6 Δεκεμβρίου 2012 μέλος της οργάνωσης “Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες” Σάμου




ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ -ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
Μια ακόμη υπόθεση κρατικής βίας και καταστολής ενάντια στους υπερασπιστές των ανθρώπινων δικαιωμάτων έρχεται να προστεθεί στις “λαμπρές σελίδες” που γράφονται καθημερινά απο την δικαστική και εκτελεστική εξουσία της κατα τα άλλα “ευνομούμενης” δημοκρατία μας.
Το περιστατικό αφορά στη δίωξη μέλους της οργάνωσης “Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες” Σάμου και δικάζεται στις 6 Δεκεμβρίου 2012.
Η κίνηση “Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες” Σάμου έστειλε επιστολή στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, με κοινοποίηση στην Αστυνομική Διεύθυνση Σάμου και σε τρείς οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ρωτούσε σχετικά με την τύχη 15 προσφύγων που, σύμφωνα με πληροφορίες των κατοίκων της Σάμου,είχαν εμφανιστεί στο νησί και είχαν συλληφθεί απο την Αστυνομία, αλλά η οργάνωση δεν κατάφερε να τους εντοπίσει στο Τοπικό κέντρο κράτησης.
Αντί απάντησης στην επιστολή, η Αστυνομική Διεύθυνση Σάμου την παρέπεμψε στην Εισαγγελία η οποία άσκησε δίωξη κατά της συντάκτριας για παραβίαση του αρθρου 225 παρ.2 του ποινικού κώδικα περί “ψευδούς αναφοράς στην αρχή” που τιμωρείται με φυλάκιση απο ένα εως πέντε χρόνια.
Εντύπωση προκαλεί το γεγονός οτι η δίωξη δεν στράφηκε εναντίον της οργάνωσης ,αλλά προσωπικά στο μέλος που συνέταξε την επιστολή για λογαριασμό της.
Οι συνθήκες του κέντρου κράτησης της Σάμου έχουν καταγγελθεί επανειλημμένως και έχουν καταδικαστεί απο το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, χωρίς ποτέ να ασκηθεί δίωξη απο τις ελληνικές υπηρεσίες, και χωρίς φυσικά, να τιμωρηθεί κανένας υπεύθυνος.
Η κίνηση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα “Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες” Σάμου σε ανακοίνωσή της τονίζει την “προσχηματική ποινικοποίηση και πολιτική δίωξη, με απώτερο στόχο τον εκφοβισμό όσων αντιστέκονται στην αυθαιρεσία και στην ατιμωρησία”.
Το έργο της καταστολής, της πολιτικής δίωξης και του εκφοβισμού, το έχουμε ξαναδεί.
Η κυβέρνηση ας μη κρύβεται πίσω από ανέξοδες διακηρύξεις περί ανθρωπισμού και φιλανθρωπίας, και στην πράξη να τρομοκρατεί, καταργώντας κάθε έννοια ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Η λύση είναι η αναγνώριση της προσφυγικής ιδιότητας, η δημιουργία δημόσιων υποστηρικτικών δομών στέγασης και η κάλυψη των επισιτιστικών και ιατροφαρμακευτικών αναγκών των προσφύγων και όχι η ποινικοποίηση της δράσης των υπερασπιστών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
ΟΧΙ στη ΔΙΩΞΗ του μέλους της κίνησης
“Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες” Σάμου
ΟΧΙ στην ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ της κρατικής τρομοκρατίας.
Επιτροπή Δικαιωμάτων
ΣΥΡΙΖΑ ΖΩΓΡΑΦΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου