Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2015

Χαιρετισμός πριν το Μεγάλο Βήμα

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΡΙΑΣ ΤΗΣ Ν.Ε. ΣΑΜΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ, ΕΥΓΕΝΕΙΑΣ ΣΤΑΘΑΚΟΠΟΥΛΟΥ, ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΑΜΟΥ 23.1.2015 ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΣΑΜΟΥ.
Συναγωνιστές, συναγωνίστριες
Φίλοι και Φίλες
Βρισκόμαστε στο τέλος μιας δύσκολης, αγωνιώδους και αγωνιστικής πορείας.
Μιας πορείας που έφερε τις δυνάμεις της Αριστεράς και της ουσιαστικής Δημοκρατίας, τους ανθρώπους του μόχθου και της εργασίας στο προσκήνιο της Ιστορίας ξανά.
Γνωρίζουμε ότι δεν έχουμε περιθώριο να διαψεύσουμε τις ελπίδες του Ελληνικού Λαού, αλλά και τις προσμονές της προοδευτικής Ευρώπης. Από την Ελλάδα στις 26 ξεκινάει μια Δομική Αλλαγή που μας απεγκλωβίζει από την νεοφιλελεύθερη φυλακή, στην οποία μας καταδίκασε η κατασκευασμένη κρίση χρέους.
Δεν είμαστε συνένοχοι σε αυτή την κρίση χρέους οι Εργαζόμενοι και της Ευρώπης και της Ελλάδας. Αντίθετα προσπάθησαν να φορτώσουν στις πλάτες μας τις αποτυχίες των επιλογών της οικονομικής και πολιτικής ολιγαρχίας  που εδώ και δεκαετίες διέλυαν το όραμα μιας «Ευρώπης των Λαών, των Δικαιωμάτων και της Αλληλεγγύης.


Εδώ σε μας έλαχε ο κλήρος να ξεκινήσουμε την αντίστροφη πορεία και βλέπουμε ότι όλος ο κόσμος της Εργασίας μας παρακολουθεί με αγωνία και ενσυναίσθηση.
Κάποιοι βέβαια φοβούνται ότι θα χάσουν από τα πολλά, που συσσώρευσαν τα τελευταία χρόνια.
Πρωτίστως οι διαπλεκόμενοι αυτής της Χώρας. Μια δράκα ανθρώπων που φιγουράρουν στις διάφορες λίστες διαφθοράς και φοροδιαφυγής και αυτές που ήρθαν παρεμπιπτόντως στο φως και στις άλλες που κρύφτηκαν.  
 Όμως ο κόσμος του μόχθου, οι Εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι και οι άνεργοι, οι μικρομεσαίοι και η αγροτιά μας να μη φοβούνται.
Ας χαίρονται και ας πιστέψουν στις δυνάμεις τους και την αξιοπρέπεια τους.  Χωρίς λογικές ανάθεσης να δουν τον εαυτό τους ως ραχοκοκκαλιά της επερχόμενης Κυβέρνησης κοινωνικής σωτηρίας με πυρήνα την Αριστερά.
Η Ελπίδα δεν θα’ ρθει από μόνη της. Εμείς, όλοι μαζί θα τη φέρουμε. Θα εγκατασταθεί σε αυτόν τον Τόπο στο βαθμό που θα την ονειρευτούμε, θα την πιστέψουμε, θα ενεργοποιηθούμε και θα παλέψουμε γι αυτήν!

Για την Νίκη λοιπόν συντρόφοι και συντρόφισσες του αγώνα. 
Όχι μόνο την εκλογική, αλλά την νίκη όλων των Προσδοκιών μας! 

Δίνω τον λόγο στους 2 από τους 3 υποψηφίους μας την συντρόφισα την Αγνή και τον Σύντρο τον Δημήτρη. Ο 3ος υποψήφιος ο Ξένος ο Κόχυλας δίνει και αυτός τον αγώνα του στην Ικαριά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου