Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΣ Ν.Ε.Λ. & ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΟ



ΣΥΡΙΖΑ Ν.Ε. ΣΑΜΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 12/3/2015
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΣ Ν.Ε.Λ. & ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΟ
Σήμερα 12/3/15 κλιμάκιο της ΝΕ Σάμου και της ΟΜ Καρλοβάσου του ΣΥΡΙΖΑ, συναντήθηκε με τους ναυτικούς του πλοίου "Μυτιλήνη" που βρίσκεται ακινητοποιημένο στο Καρλόβασι μετά την ζημιά που υπέστη, αλλά και την επίσχεση εργασίας στην οποία βρίσκονται οι εργαζόμενοι όντας απλήρωτοι επί μήνες.
Στην συνάντηση, αφού εκφράστηκε η συμπαράσταση των μελών του κόμματος στην Σάμο για τον δίκαιο αγώνα τους, μεταφέρθηκαν οι τελευταίες ειδήσεις από το γραφείο του Υπουργού Ναυτιλίας συν. Θ. Δρίτσα, ότι επίκειται άμεσα καταβολή ποσού από τις επιδοτήσεις προκειμένου να καταβληθεί μέρος των δεδουλευμένων τους. Βεβαίως το παρόν νομοθετικό σύστημα, του οποίου την αλλαγή μελετά το υπουργείο, δεν επιτρέπει να μεταφερθούν τα ποσά αυτά άμεσα σε αυτούς και δυστυχώς περιμένουμε την ευαισθησία της εταιρείας και των τραπεζών προκειμένου τελικά να πληρωθούν. Σχετική ανακοίνωση εκδόθηκε απόψε από το υπουργείο.
Παρόλα αυτά ως κομματική οργάνωση εμμένουμε στην ανάγκη άμεσης αλλαγής του νομοθετικού πλαισίου που δεν θα επιτρέπει την νομοθετημένη ασυδοσία τόσο σε βάρος των εργαζομένων, όσο σε βάρος των νησιωτικών κοινωνιών μας. Συνεχίζουμε να διεκδικούμε την καθημερινή ακτοπλοϊκή σύνδεση των νησιών μας με την " άλλη Ελλάδα" με αξιοπρεπή και ασφαλή πλοία. Γνωρίζουμε βέβαια απ' την άλλη, τι παρέλαβε αυτή η κυβέρνηση στον τομέα αυτό: Έναν στόλο που "αποκτήθηκε" εν πολλοίς από τις πλοιοκτήτριες εταιρίες με θυσίες του λαού( είτε μέσω των επιδοτήσεων είτε από ευνοϊκές δανειοδοτήσεις κρατικών τότε τραπεζών) να έχει "φύγει" στο μεγαλύτερο μέρος του στο εξωτερικό . Συνεπώς είναι επιτακτική η ανάγκη για ένα Εθνικό σχέδιο για την ακτοπλοΐα, η οποία είναι πνεύμονας ζωής για τα νησιά μας. Αυτό το Εθνικό σχέδιο συνεχίζει για μας να περνά μέσα από τον Δημόσιο - Κοινωνικό Φορέα Ακτοπλοΐας, του οποίου ένα πρώτο λεπτομερές σχέδιο περιμένουμε να κατατεθεί για διαβούλευση σύντομα, έτσι ώστε και σύντομα να νομοθετηθεί .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου