Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2015

Ψηφίστηκε η τροπολογία του Βουλευτή Σάμου για την διευκόλυνση μεταφοράς των προσφύγων.




Στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας που ψηφίστηκε την Πέμπτη 5-11 στη Βουλή, υπερψηφίστηκε η τροπολογία που κατέθεσε ο Βουλευτής Σάμου κ. Δημήτρης Σεβαστάκης και συνυπέγραψαν και άλλοι νησιώτες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Σύμφωνα με την τροπολογία προβλέπεται ότι για τη μετακίνηση προσφύγων/μεταναστών εντός της ελληνικής Επικράτειας, επιτρέπεται με απόφαση του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής η μεταφορά κατά τη χειμερινή περίοδο του ανώτατου (αυξημένου) επιτρεπόμενου αριθμού επιβατών που ισχύει κατά τη θερινή περίοδο. Έτσι θα μπορεί να μεταφέρεται από τα νησιά προς άλλους προορισμούς, μεγάλος αριθμός προσφύγων και μεταναστών όπως συνέβαινε και το καλοκαίρι.

Παράλληλα, για την αντιμετώπιση του προβλήματος της προσωρινής στέγασης των προσφύγων/μεταναστών που παραμένουν στους λιμένες της Σάμου μέχρι την αναχώρησή τους, ο Βουλευτής έχει συνεχή συνεργασία και επικοινωνία με το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και τον Αν. Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Γ. Μουζάλα, ώστε να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες από πλευράς Υπουργείων.

Ο Βουλευτής κ. Δ. Σεβαστάκης συμμετέχει σήμερα, Παρασκευή 6-11, στη συνάντηση του Πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα με τους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α΄ και Β΄ Βαθμού και τους Μητροπολίτες των νησιών του Βόρειου και Νότιου Αιγαίου.

Τις επόμενες ημέρες θα βρίσκεται στη Σάμο για τις προγραμματισμένες συναντήσεις με φορείς και πολίτες της Σάμου, της Ικαρίας και των Φούρνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου