Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗ ΔΗΜ. ΑΡΧΗ ΛΗΜΝΟΥ


ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
                «ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ»
     Επικεφαλής: Βασίλης Τεντόμας
                                                            Tηλέφωνο:  6946-795696
                                                                      Fax: 22510-27166
                e-mail: vtentomas@gmail.com
                                        site: http://kontrastonkairo.blogspot.com

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗ ΔΗΜ. ΑΡΧΗ ΛΗΜΝΟΥ

Η περιφερειακή παράταξη «Με τους πολίτες κόντρα στο καιρό» εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή της στη δημοτική αρχή Λήμνου, στον δήμαρχο Αντ. Χατζηδιαμαντή και τον αντιδήμαρχο Παν. Τσανταρλιώτη στη δικαστική τους δίωξη από τους ακτοπλόους - ιδιοκτήτες της Ν.Ε.Λ. , της πάλαι ποτέ εταιρείας «λαϊκής βάσης» της περιοχής μας.
Είναι απόλυτα σαφές ότι η δίωξη αυτή δεν στρέφεται προσωπικά και μόνο κατά των συγκεκριμένων αγωνιστών δημοτικών αρχόντων αλλά κυρίως αποσκοπεί στη τρομοκράτηση των κατοίκων της Λήμνου, που αποφάσισαν πλέον να διεκδικήσουν ανυποχώρητα το αυτονόητο. Την ασφαλή, τακτική και φτηνή μεταφορά προσώπων και προϊόντων από και προς το ακριτικό νησί τους.
Η Λήμνος και η απαράδεκτη ακτοπλοϊκή σύνδεσή της με την υπόλοιπη Ελλάδα και η παρόμοια κατάσταση σε Σάμο και Ικαρία δυστυχώς δείχνουν το μέλλον που επιφυλάσσουν και για τα μεγαλύτερα νησιά της περιφέρειάς μας η ασυδοσία των ακτοπλόων και η αβανταδόρικη προς αυτούς στάση της κεντρικής εξουσίας.
Η παράταξή μας πάντα υποστηρίζει ότι λύση στο ακτοπλοϊκό  πρόβλημα  είναι  η δημιουργία ενός δημόσιου - κοινωνικού φορέα παροχής ακτοπλοϊκών υπηρεσιών, που θα έχει σαν πρώτιστο καθήκον και αποστολή  την εξασφάλιση της κάλυψης των λεγόμενων άγονων γραμμών, της σύνδεσης των νησιών μεταξύ τους και της ρυθμιστικής του παρέμβασης συνολικά στο σύστημα των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών. Η ύπαρξη ενός τέτοιου δημόσιου φορέα δεν αποκλείει τη δράση ιδιωτικών εταιριών. Όμως, οι ιδιωτικές εταιρίες πρέπει να υπόκεινται σε ένα πλαίσιο αυστηρότατων κανόνων που να ανταποκρίνονται στον κοινωνικό χαρακτήρα των υπηρεσιών και στους κανόνες ασφάλειας.
Στη κατεύθυνση και διεκδίκηση αυτού του στόχου καλούμε να προσανατολιστεί και να αγωνιστεί η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, αντί να αναλίσκεται σε ατελέσφορες κινήσεις «εθιμοτυπικού»  χαρακτήρα κάθε φορά που το ακτοπλοϊκό πρόβλημα παίρνει εκρηκτικές διαστάσεις.
Η αγωνιστικότητα και η αποφασιστικότητα του Λημνιακού λαού για την επίλυση του προβλήματος σύνδεσής τους με την υπόλοιπη Ελλάδα, ας γίνει παράδειγμα μίμησης και από τα άλλα νησιά της περιφέρειάς μας πριν είναι πολύ αργά.

Μυτιλήνη  6/4/2012
Γραφείο Τύπου
της περιφερειακής παράταξης Βορείου Αιγαίου
«ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου