Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

Πρωτιά και έδρα στη Σάμο. Πρώτη γυναίκα βουλευτής Σάμου- Ικαρίας- Φούρνων


Δελτίο Τύπου 18.6.2012

Πολίτες της Σάμου, της Ικαρίας και των Φούρνων

Σας ευχαριστούμε από καρδιάς

Για δεύτερη φορά πολλαπλασιάσατε αλματωδώς και στα νησιά μας τις ψήφους στον ΣΥΡΙΖΑ, ψήφους εμπιστοσύνης  σε ένα καθαρό πρόγραμμα αγώνα ανατροπής των μνημονίων λιτότητας στην Ελλάδα και την Ευρώπη, μνημονίων βίαιης φτωχοποίησης των πολλών για το συμφέρον των λίγων.
Γιατί με την ψήφο σας στα νησιά μας δώσατε ένα ξάστερο μήνυμα πίστης στην λαϊκή αξιοπρέπεια και την κοινωνική δικαιοσύνη, γιατί βάλατε την Ελπίδα πάνω από τον φόβο δίνοντας την πρωτιά στον ΣΥΡΙΖΑ και εκλέγοντας την Αγνή Καλογερή βουλευτή της Ριζοσπαστικής Αριστεράς στην μονοεδρική της Σάμου .
Ιστορικά ο ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ακόμα μια πρωτιά,  καθώς  η Αγνή Καλογερή είναι η πρώτη γυναίκα βουλευτής στην εκλογική μας περιφέρεια.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Πανελλαδικά,  αν και δεν κατάφερε τελικά να πάρει τη πρώτη θέση, αποτελεί πια το βασικό κορμό της λαϊκής, προοδευτικής, αντιμνημονιακής πλειοψηφίας του λαού μας.
Η εκλογική επικράτηση της ΝΔ είναι ''ανάπηρη'' και ''πύρρειος'', αφού το μνημονιακό μπλοκ, παρά την στήριξη από όλα τα κέντρα και τα μέσα του συστήματος, βγαίνει για μια ακόμα φορά πλήρως αποδυναμωμένο.
Κοινοβουλευτικά θα είμαστε παρόντες από την θέση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.
Με άξονα την ουσιαστική καταδίκη των μνημονίων από τον Ελληνικό λαό 2 φορές μέσα σε 2 μήνες, ο ΣΥΡΙΖΑ, θα ενισχύσει και θα προβάλει  την αντίσταση των λαϊκών κινημάτων απέναντι στις όποιες δυσμενείς εξελίξεις θα έρχονται με όσα «μνημονιακά» μέτρα λιτότητας, άδικης φορολογίας και εκποίησης της δημόσιας περιουσίας επιλέξει να ενεργοποιήσει η νέα κυβέρνηση, ελπίζοντας ότι αυτή την αντίσταση με την σειρά της θα την αξιοποιήσει η νέα κυβέρνηση προς όφελος του Ελληνικού Λαού και όχι προς όφελος των Δανειστών
Είναι η βαθιά πεποίθησή μας ότι οι πολιτικές που έχουν επιβληθεί από το «Ευρωπαϊκό διευθυντήριο» και  τις συντηρητικές και  ψευτο-σοσιαλιστικές κυβερνήσεις των χωρών που το ακολουθούν δουλικά, μόνο μεγάλα δεινά στην Ευρώπη μπορούν να φέρουν πλέον.
Όσον αφορά την Καθημερινότητα στη Σάμο, αλλά και σε όλη την Ελλάδα, θα συνεχίσουμε  να συναντάμε, να οργανώνουμε και να προτρέπουμε σε πεισματική αντίσταση τους καταπιεσμένους, τους εξαθλιωμένους και τους απελπισμένους. Έτσι ώστε η Ελπίδα να υπερκεράσει τον φόβο σε ακόμα μεγαλύτερο βαθμό και να επιταχυνθούν οι εξελίξεις πλήρους ανατροπής της λιτότητας στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.
Επιπλέον θα πιέζουμε πεισματικά μέσα από τις διαδικασίες του κοινοβουλευτικού ελέγχου και της ψήφισης των νομοσχεδίων για την επίλυση των τοπικών προβλημάτων και επιπρόσθετα από την θέση του πρώτου κόμματος στον νομό θα συμβάλουμε σε σθεναρές και αποτελεσματικές λαϊκές κινητοποιήσεις, προτείνοντας λύσεις και όπου μπορούμε οργανώνοντας τοπικές δομές μαζί με άλλους πολίτες και οργανώσεις.
Στα πλαίσια της ενδελεχούς ενημέρωσης για τα τοπικά προβλήματα η Βουλευτίνα μας Αγνή Καλογερή μαζί με τον συνυποψήφιο της Αλέξανδρο Σταθακιό, επισκέφτηκαν μόλις σήμερα τον Δήμαρχο Σάμου Στέλιο Θάνο (καθώς και τον Αντιδήμαρχο Παιδείας Πέτρο Παριανό και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Γιώργο Στάντζο), ενώ εκκρεμούν άμεσα οι συναντήσεις με τον αντιπεριφερειάρχη Σάμου Θέμιστοκλή Παπαθεοφάνους και την Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου.  

Ο αγώνας συνεχίζεται ακόμα δυναμικότερα μαζί με εσάς Σαμιώτες, Ικαριώτες και Φουρνιώτες!
Ήμασταν πλάι-πλάι στους αγώνες του προηγούμενου διαστήματος και όχι απέναντι, θα είμαστε πλάι- πλάι και στην καινούργια δοκιμασία που μόλις αρχίζει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου