Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2015

"ΣΥΡΙΖΑ ΣΑΜΟΥ:ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΕΛΗΦΘΕΙ"


(άρθρο της συντονίστριας της Ν.Ε. Σάμου του ΣΥΡΙΖΑ , Ευγενείας Σταθακοπούλου, για το αποτέλεσμα των εκλογών στο "Σαμιακό Βήμα" της 2 Φεβρουαρίου 2015)
ΣΥΡΙΖΑ ΣΑΜΟΥ:ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΕΛΗΦΘΕΙ

Το εκλογικό αποτέλεσμα της 25ης Ιανουαρίου αποτελεί μία ιστορική νίκη για το ΣΥΡΙΖΑ για την οποία δουλέψαμε σκληρά.
 Ιδιαίτερα στο νομό μας το μεγάλο ποσοστό και το μεγάλο προβάδισμα μας δημιουργεί το αίσθημα της επιβεβαίωσης αλλά και μεγάλες ευθύνες, αφού μπροστά μας ανοίγεται ένας δύσκολος δρόμος που όμως μπορούμε να τον βαδίσουμε με επιτυχία.
Σε ότι αφορά τα πολιτικά ζητήματα, η συγκρότηση Κυβέρνησης με πρωθυπουργό τον  Αλ. Τσίπρα, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με τη στήριξη και συμμετοχή των ΑΝΕΛ, συνιστά ένα νέο πρωτόγνωρο πείραμα.
Τα πρώτα δείγματα γραφής πρωτοβουλιών και ήθους δημιουργούν θετική εικόνα στο λαό και αίσθηση ελπίδας και δικαίωσης.

Τα μέτωπα που έχει άμεσα μπροστά της η νέα κυβέρνηση είναι πολλά και άμεσα, ενώ προτεραιότητές της πρέπει να αποτελέσουν το τέλος της τρόικας στην Ελλάδα, η ακύρωση των μνημονίων και των δεσμεύσεών τους.
Προπομπός αυτού του στόχου είναι  η ανταπόκριση σε άμεσα ζητήματα, όπως η αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, η αποκατάσταση των συλλογικών δικαιωμάτων των εργαζομένων , η επαναφορά του κατώτατου μισθού, ο εθνικός φορέας ακτοπλοϊας κ.α. Επίσης η κατάργηση της φοροασυλίας όσων «φιγουράρουν στις διάφορες λίστες της διαφθοράς, η άμεση ανάληψη από το δημόσιο της διοίκησης των τραπεζών και ο νέος προσανατολισμός των τελευταίων. Τέλος η ταχύτατη αντιμετώπιση της διαπλοκής,  ειδικά στα ΜΜΕ,  και η γρήγορη προώθηση της διερεύνησης μεγάλων σκανδάλων. Για αρκετά από αυτά ήδη έχει ξεκινήσει η υλοποίηση τους μέσα σε λίγες μέρες.
Σε κάθε περίπτωση η τύχη και ο χαρακτήρας αυτής της κυβέρνησης εξαρτάται εν πολλοίς και από άλλους δύο κρίσιμους παράγοντες:  από τη σχέση της Κυβέρνησης με το ΣΥΡΙΖΑ, ως ραχοκοκαλιά της στήριξης της από την κοινωνία, αλλά πολύ περισσότερο από την ευρύτερη σχέση της με το μαζικό κίνημα.
Γι’ αυτό στο ΣΥΡΙΖΑ Σάμου οφείλουμε άμεσα να εντείνουμε τις προσπάθειες μας προκειμένου να ανασυγκροτήσουμε το κόμμα και να ισχυροποιήσουμε το κύρος και τη σημασία των συλλογικών του οργάνων, φροντίζοντας παράλληλα ώστε η όλη λειτουργία του κόμματος να είναι στραμμένη στην κινητοποίηση του λαϊκού παράγοντα και την ενεργοποίηση των κινημάτων με τρόπο που θα ενισχύει την προσπάθεια για την παραγωγική ανασυγκρότηση του νησιού, αλλά και ευρύτερα την έξοδο της χώρας από τη χρεωκρατία.
Η  βουλευτική έδρα της Σάμου, την οποία είχαμε κερδίσει το 2012 με μικρή διαφορά, κερδήθηκε πανηγυρικά από το ΣΥΡΙΖΑ την προηγούμενη Κυριακή στο όνομα του συντρόφου Δημήτρη Σεβαστάκη. Απότοκος μιας συλλογικής προσπάθειας των περασμένων ετών, όπου η ανάδειξη των πολιτικών σχεδιασμών του ΣΥΡΙΖΑ σε συνάρτηση με  τα τοπικά ζητήματα από τη Νομαρχιακή και τις Οργανώσεις Μελών(θεματικές εκδηλώσεις), η μαχητική παρουσία μας στην αυτοδιοίκηση Α’ &Β’  Βαθμού, η συνεχώς αυξανομένη συμμέτοχη  μας στα συνδικαλιστικούς φορείς π.χ. Ε.Λ.Μ.Ε. και το πλούσιο κοινοβουλευτικό έργο της συντρόφισσας Αγνής Καλογερή ,έστειλαν μήνυμα στην κοινωνία του νησιού ότι μπορεί να εμπιστευτεί ξανά το ΣΥΡΙΖΑ.
Στην τελική πινελιά της νίκης συνέβαλαν βεβαίως και οι 2 νέοι υποψήφιοι του ψηφοδελτίου, ο Ξένος Κόχιλας και ο Δημήτρης ο Σεβαστάκης. Από τους τρεις τους προκρίθηκε από τον Λαό της Σάμου ο σ. Δημήτρης, νέο αίμα στην πολιτική σκηνή του τόπου με ευαισθησίες και βαθιά σκέψη.
Τα οργανωμένα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, οι παλιοί και νέοι φίλοι του, ο νέος Βουλευτής μας, αλλά και οι άλλοι υποψήφιοι από σήμερα ξεκινάμε δουλειά: Για να ξαναδώσουν τα χωράφια μας εισόδημα μέσα από μια νέα συνεταιριστική προσπάθεια, να στελεχωθούν επαρκώς οι δομές υγείας, να μένει το τουριστικό εισόδημα στον τόπο μας και να γυρίσουν πολλοί νέοι μας πίσω στο νησί.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου