Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2015

Επίσκεψη στη Σάμο των Υπουργών Μεταναστευτικής Πολιτικής






Ενημέρωση για την Επίσκεψη των Υπουργών Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Μουζάλα και Προστασίας του Πολίτη κ. Τόσκα μαζί με το Βουλευτή κ. Δημήτρη Σεβαστάκη στη Σάμο για το Μεταναστευτικό


Τη Δευτέρα 12-10 πραγματοποιήθηκε έκτακτη επίσκεψη του Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Γ. Μουζάλα και του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Ν. Τόσκα στη Σάμο, οι οποίοι και συνοδεύονταν από τον Βουλευτή Σάμου κ. Δημήτρη Σεβαστάκη.

Σκοπός της επίσκεψης ήταν η επιτόπου διερεύνηση του μεταναστευτικού προβλήματος στη Σάμο και η πρακτική αντιμετώπιση των ζητημάτων που προκύπτουν. Στη Σάμο έγινε επίσης συνάντηση με τους Εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης Πρώτου και Δευτέρου βαθμού- τον Αντιπεριφερειάρχη και το Δήμαρχο Σάμου, αλλά και με τους εκπροσώπους εθελοντικών κινήσεων που στηρίζουν τόσο τους πρόσφυγες, όσο και συμβάλλουν στην κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη.

Ο Βουλευτής σε συνεργασία με τους Υπουργούς εξέτασαν επιπλέον όλο το φάσμα προβλημάτων που αφορούν όχι μόνο στη δημιουργία του hot-spot (Κέντρο Ταυτοποίησης Μεταναστών) για γρήγορη ταυτοποίηση, αλλά και την περιστασιακή και εκκρεμή στέγαση στο Καρλόβασι, το θέμα της σίτισης, καθώς και τα θεσμικά κενά που πρέπει να καλυφθούν. Οι Υπουργοί θα ετοιμάσουν την έκθεσή τους εντός των επόμενων ημερών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου