Παρασκευή 6 Ιουλίου 2012

Τα αεροδρόμια των νησιών του Β.Α. Αιγαίου κινδυνεύουν να πουληθούν..



                    ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

                «ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ»

     Επικεφαλής: Βασίλης Τεντόμας

                                                          Tηλέφωνο:  6946-795696

                                                           Fax: 22510-27166

                e-mail: vtentomas@gmail.com
                                        site: http://kontrastonkairo.blogspot.com
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΩΝ



Στη σύσκεψη που έγινε χτες (Πέμπτη) το μεσημέρι στην αίθουσα του περιφερειακού συμβουλίου με πρωτοβουλία του Βασίλη Αλεβιζόπουλου, προέδρου της Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΟΣΥΠΑ), παίρνοντας τον λόγο  ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Με τους πολίτες κόντρα στον καιρό» Βασίλης Τεντόμας είπε μεταξύ των άλλων τα εξής:



«Κύριε Αλεβιζόπουλε σας θυμάμαι όταν πριν τρία περίπου χρόνια είχατε πάλι πάρει τη πρωτοβουλία να ενημερώσετε τους τοπικούς παράγοντες για τη διαφαινόμενη τότε ιδιωτικοποίηση μερικών αερολιμένων της χώρας, μεταξύ των οποίων και αυτού της Μυτιλήνης.

Από τότε δυστυχώς έχουν αλλάξει πολλά πράγματα. Οι κυβερνήσεις των μνημονίων προετοιμάζονται να πουλήσουν  όχι μόνο τα αεροδρόμια, έχουν σκοπό να ξεπουλήσουν τα πάντα.

Μας έλεγαν κάποτε ότι θα ιδιωτικοποιήσουν μόνο τις ζημιογόνες επιχειρήσεις και τώρα ξεπουλούν τον ΟΠΑΠ, που όλοι γνωρίζουμε ότι είναι η «κότα με τα χρυσά αυγά».

Μας έλεγαν κάποτε ότι δεν είναι δυνατόν το κράτος να κάνει τον επιχειρηματία και σήμερα ξεπουλούν το νερό, την ενέργεια και κάθε άλλο δημόσιο και κοινωνικό αγαθό.

Μας έλεγαν ότι δεν θα παραδώσουν σε ιδιώτες κρίσιμους τομείς,  που έχουν σχέση με την εθνική ασφάλεια και την εθνική κυριαρχία και τώρα προετοιμάζονται να πουλήσουν αεροδρόμια, σαν κι αυτό της Μυτιλήνης, απέναντι από τα τουρκικά παράλια.

Ό,τι θέλουν να ξεπουλήσουν πρώτα το απαξιώνουν. Ας θυμηθούμε την ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ, που χρόνια της φόρτωναν δικές τους «αμαρτίες» και έκαναν όλους τους απλούς πολίτες να λένε, επί τέλους να την πάρει ένας ιδιώτης να εξυπηρετεί τον κόσμο. Και ας δούμε τι γίνεται σήμερα με το καρτέλ ΟLYMPIC & AEGEAN, που πέρα από την μεγάλη αύξηση της τιμής των εισιτηρίων, αντιμετωπίζουμε όχι λίγα προβλήματα ακόμη και με τη μεταφορά αρρώστων αλλά ακόμη και νεκρών.

Κύριε Αλεβιζόπουλε, δεν συμφωνούμε με την πρότασή σας να αναλάβουν την ευθύνη λειτουργίας των αεροδρομίων οι δήμοι και οι περιφέρειες.

Κι αυτό γιατί αφενός θεωρούμε ότι η λύση βρίσκεται στη δημιουργία ενός δημόσιου ενιαίου φορέα που θα διαχειρίζεται τις αεροπορικές και θαλάσσιες συγκοινωνίες, αντιμετωπίζοντάς τες σαν κοινωνικό αγαθό και όχι σαν εμπόρευμα.

Και αφετέρου γιατί οι περιφέρειες και οι δήμοι αντιμετωπίζουν τόσα προβλήματα με τις κατ’ εξοχήν δικές τους αρμοδιότητες, ώστε η ενασχόληση και μόνο με ένα τόσο σοβαρό έργο, που είναι η λειτουργία ενός αεροδρομίου, να φαντάζει σαν τελείως στη σφαίρα της φαντασίας.

Αυτό που έχουν υποχρέωση όμως να κάνουν οι δήμοι και οι περιφέρειες είναι να κινητοποιούν τον κόσμο και να αντιστέκονται αποφασιστικά κάθε φορά που κινδυνεύει να παραδοθεί σε ιδιώτες κάποιο δημόσιο αγαθό, εν προκειμένω το αεροδρόμιο Μυτιλήνης. Και στο τομέα αυτό το πρόσφατο αλλά και το απώτερο παρελθόν δεν έχουν να επιδείξουν κάποια αξιόλογη αγωνιστική προσπάθεια.

Για μα, κλείνοντας,  λύση τελικά είναι η σημερινή κυβέρνηση να έχει όσο το δυνατό βραχύτερο βίο, ώστε να σωθεί όσο το δυνατόν περισσότερος δημόσιος πλούτος και μαζί με αυτόν και τα αεροδρόμια της χώρας»





Μυτιλήνη  6/7//2012

Από το Γραφείο τύπου

της περιφερειακής παράταξης Βορείου Αιγαίου

«ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου