Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

Η συντονιστική επιτροπή Σάμου του ΣΥΡΙΖΑ για τα προβλήματα στο χώρο της παιδείας


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

H σχολική χρονιά ξεκίνησε με τεράστιες δυσκολίες για την Εκπαιδευτική Κοινότητα. Μια πρώτη γεύση από ότι επιφυλάσσουν τα μνημόνια και ο θεματοφύλακας τους, η τρόικα εσωτερικού ΝΔ/ΠΑΣΟΚ/ΔΗΜΑΡ. Και ακόμα είναι η αρχή…

Στα τεράστια κενά σε εκπαιδευτικούς, στη μείωση στο ¼ -δηλαδή κατά 75%!- σε σχέση με την περσινή χρονιά των διατιθέμενων κονδυλίων στις σχολικές επιτροπές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στη Σάμο (σύμφωνα με τις καταγγελίες της ΕΛΜΕ Σάμου), η οποία προδιαγράφει την αδυναμία να πληρωθούν οι λειτουργικές δαπάνες των σχολείων, έρχεται να προστεθεί και η διακοπή των σχολικών δρομολογίων από την πρώτη μέρα

Διαταράσσεται έτσι η ισότητα στην παροχή δημόσιας παιδείας, αφού όσοι γονείς μπορούν να μεταφέρουν με δικά τους έξοδα τα παιδιά τους, θα προσφέρουν στα παιδιά τους το αγαθό της δημόσιας εκπαίδευσης, ενώ οι άλλοι όχι. Είναι Συνταγματική υποχρέωση η Παιδεία, είναι θεμελιώδες το δικαίωμα που θίγεται με αυτόν τον τρόπο.

Επίσης δημιουργούνται σοβαροί κίνδυνοι για την ασφάλεια των μαθητών εξ αιτίας των τρόπων στους οποίους καταφεύγουν για να φτάσουν στο σχολείο τους. Συμπαραστεκόμαστε στους αγώνες μαθητών, γονιών και εκπαιδευτικών.

Καλούμε όλη την Σαμιακή Κοινωνία να τις υποστηρίξει έμπρακτα, αρχής γενομένης από αυτές της Παρασκευής 21/9/2012 (8 π. μ. μπροστά από το Λύκειο Πόλεως Σάμου) που έχουν εξαγγείλει οι γονείς.

Θεωρούμε δε, ότι πρέπει να χρησιμοποιηθούν τα δυναμικότερα μέσα αντίστασης και πίεσης, αφού πλέον πλήττεται η συνταγματική υποχρέωση για ισότητα στην παροχή δημόσιας παιδείας και η ασφάλεια των μαθητών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου