Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

H Αγνή Καλογερή επισκέφτηκε την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Σάμου


Σάμος, 3 Σεπτεμβρίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η βουλευτής Σάμου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Αγνή Καλογερή επισκέφτηκε το Σάββατο 02/09/2012 την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Σάμου στην έδρα του Συλλόγου, όπου έγινε συζήτηση σε κλίμα συνεργασίας και αλληλοκατανόησης με το Δ.Σ.
Τα ζητήματα που τέθηκαν αφορούσαν:
  1. Τα μισθολογικά προβλήματα του κλάδου που προκύπτουν μετά τις πληροφορίες για περικοπές στα ειδικά μισθολόγια και τις επιπτώσεις στην αξιοπρεπή εργασία και ζωή των αστυνομικών υπαλλήλων.
  2. Τις ελλείψεις σε προσωπικό και υποδομές που αφορούν εκτός των άλλων και την ασφάλεια και προστασία των πολιτών.
Σ’ αυτό το σημείο εκφράστηκε η συμπαράσταση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ στα δίκαια αιτήματα του κλάδου και τις αγωνιστικές δράσεις που προγραμματίζει.
  1. Τις ελλείψεις σε χώρο και προσωπικό καθώς και σε διοικητική μέριμνα σε ότι αφορά την διαχείριση των μεταναστών και ιδιαίτερα των Συρίων προσφύγων πολέμου που έφτασαν στο νησί μας αλλά και αυτών που πιθανά θα έρθουν.

Αναφέρθηκε η έλλειψη σε εξειδικευμένο προσωπικό, συνοριοφύλακες, όπως και η ακαταλληλότητα του χώρου όπου κρατούνται οι πρόσφυγες. Παράγοντες που δυσκολεύουν την άσκηση των καθηκόντων τους.
Έγινε εποικοδομητική συζήτηση και συμφωνήθηκε να γίνουν προσπάθειες σε τοπικό αλλά και πανελλαδικό επίπεδο για να λυθούν τα προβλήματα.
Το απόγευμα της ίδιας μέρας, η βουλευτής, επισκέφτηκε το χώρο του Λ.Τ. όπου κρατούνται οι πρόσφυγες όπου διαπιστώθηκε το εντελώς ακατάλληλο του χώρου και οι πολύ κακές συνθήκες διαβίωσης των ανθρώπων.
Η βουλευτής δήλωσε ότι δεσμεύεται να μεταφέρει στην κυβέρνηση το αίτημά τους για άμεση απελευθέρωση καθώς και να ενημερώσει για τις συνθήκες διαμονής και κράτησης.
Σ’ αυτή τη κατεύθυνση και σε συνεργασία με εκπροσώπους της Κίνησης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα αλλά και με άλλους φορείς αναμένονται πρωτοβουλίες σε τοπικό αλλά και πανελλαδικό επίπεδο.



Η ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΟΜΟΥ ΣΑΜΟΥ


ΑΓΝΗ ΚΑΛΟΓΕΡΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου