Τετάρτη 13 Μαΐου 2015

Δελτίο Τύπου αναφορικά με τη συμμετοχή του Βουλευτή Σάμου κ. Δημήτρη Σεβαστάκη στο Συμβούλιο Ακτοπλοΐκών Συγκοινωνιών (Σ.Α.Σ) που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 12-5 στο Υπουργείο Ναυτιλίας


            


                                      ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ
           
            Τετάρτη 13-5-2015

Την Τρίτη 12-5-2015 ο Βουλευτής Σάμου Δημήτρης Σεβαστάκης μετείχε στο Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (Σ.Α.Σ.) που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Ναυτιλίας. Οι δραματικές περιγραφές της κατάστασης της ακτοπλοΐας από εκπροσώπους πολλών νησιωτικών περιοχών, έδειξαν ότι το παρόν σύστημα οργάνωσης των γραμμών που συνδέουν τα νησιά με την ηπειρωτική χώρα, τον Πειραιά, αλλά και μεταξύ τους πρέπει οπωσδήποτε να επανασχεδιαστεί. 
Η αστάθεια των δρομολογίων, η μη κανονικότητα, οι γραμμές που δεν μπορούν να αποδεσμευτούν από εταιρείες που δεν εκτελούν κανονικά τις υποχρεώσεις τους, τα νομικά κενά, ο επανασχεδιασμός του ακτοπλοϊκού χάρτη, ήταν κεντρικά ζητήματα που τέθηκαν από τον Βουλευτή κ. Δημήτρη Σεβαστάκη στην παρέμβασή του.
Επίσης ο  Βουλευτής  περιέγραψε την ανάγκη οργάνωσης ενός δικτύου ευλύγιστου και αποδοτικού που δεν θα αποκλείει τους κατοίκους των νησιωτικών περιοχών και θα έχει ως στόχο τη εξυπηρέτηση των αναγκών τους.
Τέλος έθεσε ξανά τα ακτοπλοϊκά ζητήματα που αφορούν στη Σάμο, Ικαρία και Φούρνους -όπως δρομολόγια, κανονικότητα δρομολογίων, ζητήματα  εφοδιασμού των νησιών και εξυπηρέτησης της εμπορικής δραστηριότητας-  έχοντας ως στόχο την αποδοτικότερη κατανομή των δρομολογίων και την ομαλή, χωρίς ανατροπές διασύνδεση των νησιών μας με την ηπειρωτική χώρα και άλλα νησιά του Αιγαίου.


Από το γραφείο του Βουλευτή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου