Παρασκευή 15 Μαΐου 2015

Ανακοίνωση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ για τις πολιτικές εξελίξεις και τη διαπραγμάτευση


Από την πρώτη στιγμή που συγκροτήθηκε η κυβέρνηση, κατέστη σαφές- τόσοστο εξωτερικό, όσο και στο εσωτερικό της χώρας- ότι η εντολή τουελληνικού λαού είναι δεσμευτική και αποτελεί την πυξίδα στιςδιαπραγματεύσεις.


Οι κόκκινες γραμμές της κυβέρνησης είναι και κόκκινες γραμμές του ελληνικού λαού, εκφράζουν τα συμφέροντα των εργαζομένων, των αυτοαπασχολούμενων, των συνταξιούχων, των αγροτών και της νεολαίας.Εκφράζουν την ανάγκη της χώρας να μπει σε ένα νέο δρόμο ανάπτυξης, μεπυρήνα της την κοινωνική δικαιοσύνη και την αναδιανομή του πλούτου.Η επιμονή των δανειστών να εφαρμόσουν το μνημονιακό πρόγραμμα τηςκυβέρνησης Σαμαρά, δημιουργώντας έναν ασφυκτικό κλοιό πολιτικώνπιέσεων και χρηματοδοτικής ασφυξίας στη χώρα, έρχεται σε ευθείααντίθεση με την έννοια της δημοκρατίας και της λαϊκής κυριαρχίας στηνΕυρώπη. 

Εκφράζει την εμμονική προσήλωση στη λιτότητα που αποδομεί τοκοινωνικό κράτος, την ολιγαρχική διεύθυνση των ευρωπαϊκών υποθέσεων σεκλειστές αίθουσες ανεπηρέαστες από την κοινωνική βούληση, οι οποίεςστρώνουν το έδαφος στην άνοδο της ακροδεξιάς στην Ευρώπη.Οι απαιτήσεις αυτές δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές. Δεν μπορούν ναγίνουν αποδεκτές από τον ελληνικό λαό που αγωνίστηκε όλα ταπροηγούμενα χρόνια για να μπει τέλος στις εγκληματικές πολιτικές τωνμνημονίων. Δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές από τους ευρωπαϊκούς λαούςκαι από τις προοδευτικές κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις, πουαγωνίζονται για μια Ευρώπη της αλληλεγγύης και της Δημοκρατίας.

Οι πολίτες της Ελλάδας και της Ευρώπης δεν είναι οι παθητικοίκαταναλωτές των ειδήσεων των 8, αντίθετα πιστεύουμε ότι μπορούν ναείναι συμπρωταγωνιστές σε μια διαπραγμάτευση που αφορά την κοινή μοίραόλων μας στην κλίμακα της Ευρώπης και του κόσμου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα πάρει κάθε δυνατή πρωτοβουλία για την ενημέρωση τηςελληνικής κοινωνίας αλλά και των ευρωπαϊκών λαών. Σε κάθε πόλη, σεκάθε γειτονιά και χώρο δουλειάς, αλλά και σε όλες τις χώρες τιςΕυρώπης οι βουλευτές, ευρωβουλευτές και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ θαβρεθούν μαζί με τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και τις αλληλέγγυες με αυτόνδυνάμεις σε ένα πλατύ κάλεσμα κινητοποίησης για την νίκη τηςδημοκρατίας και της αξιοπρέπειας.

Τώρα είναι η ώρα να μπουν οι ίδιοι οι λαοί στην μάχη.

Θα νικήσουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου