Τετάρτη 20 Μαΐου 2015

Συνάντηση εργασίας του Βουλευτή Σάμου κ.Δημήτρη Σεβαστάκη με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Κωνσταντίνο Ήσυχο




                                                              ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
                                                                18 Μαΐου 2015

Θέμα: «Συνάντηση εργασίας του Βουλευτή Σάμου κ.Δημήτρη Σεβαστάκη με τον Αναπληρωτή Υπουργό  Εθνικής  Άμυνας  κ. Κωνσταντίνο  Ήσυχο»

Την Παρασκευή 15-5-2015 πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση εργασίας του Βουλευτή Σάμου κ. Δημήτρη Σεβαστάκη με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Κώστα  Ήσυχο. Στη συνάντηση τέθηκαν προς συζήτηση ζητήματα που αφορούν:
α) Στη συνδρομή του Υπουργείου Εθνικής  Άμυνας  και των δομών Υγείας που διαθέτει, σε συνεργασία με τις κατά τόπους δομές Υγείας του Υπουργείου Υγείας, για την παροχή ιατρικής και νοσοκομειακής βοήθειας στους κατοίκους των ακριτικών νησιών, και ειδικά στη Σάμο, Ικαρία και Φούρνους.  Ζητήματα όπως η συνεργασία με τα τοπικά Κ.Υ, η θητεία των  στρατευμένων γιατρών στα ακριτικά νησιά, το δικαίωμα συνταγογράφησης των στρατιωτικών γιατρών και η βοήθεια που θα παρέχουν στα  αγροτικά ιατρεία, η συνδρομή του Στρατού στις διακομιδές ασθενών, καθώς και η απλοποίηση του τρόπου σύμπραξης των στρατιωτικών με τις πολιτικές δομές Υγείας γενικά και στο νομό Σάμου ειδικά, ήταν αντικείμενο της δίωρης συνάντησης του Αναπληρωτή Υπουργού με το Βουλευτή Σάμου.
β) Στο σχεδιασμό της δράσης «Υγεία-Πολιτισμός» που οργανώνει το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας και η οποία θα πραγματοποιηθεί τους αμέσως επόμενους μήνες και θα περιλαμβάνει την επίσκεψη αρματαγωγού πλοίου στα μικρά νησιά της άγονης γραμμής του Αιγαίου.  Κατόπιν αιτήματος του Βουλευτή Δημήτρη Σεβαστάκη, αρματαγωγό πλοίο, το οποίο θα αποτελεί μια  πλωτή μονάδα παροχής πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας,  αναμένεται να επισκεφθεί φέτος και τους Φούρνους.  Το αρματαγωγό εκτός από την ιατρική συνδρομή που θα προσφέρει, θα αποτελέσει και μια σύγχρονη «κιβωτό πολιτισμού», μια και σε κάθε νησί που θα επισκέπτεται θα φέρει μαζί και πλήθος πολιτιστικών δράσεων, όπως μουσικές συναυλίες, θεατρικά δρώμενα, εκθέσεις ζωγραφικής, δράσεις αρχιτεκτονικού ενδιαφέροντος κ.λπ.  Η συνεργασία με το  Βουλευτή Σάμου, θα περιλαμβάνει και αυτό το σκέλος δράσεων, με στόχο την ανάδειξη και την ενίσχυση της τοπικής πολιτιστικής δραστηριότητας των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου καθώς και την επαφή των κατοίκων των μικρών ακριτικών νησιών με τη σύγχρονη πολιτιστική παραγωγή. 

Από το γραφείο του Βουλευτή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου