Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ






                                                               ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Βουλευτής Σάμου κ. Δημήτρης Σεβαστάκης την Τετάρτη  10-6-2015 είχε συνάντηση εργασίας με το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης  έγινε αναλυτική παρουσίαση των ζητημάτων Παιδείας του Νομού  που αφορούν στην Πρωτοβάθμια , Δευτεροβάθμια και Τριτοβάθμια Εκπαίδευση καθώς επίσης τέθηκε το πλαίσιο της από κοινού δράσης  για την αναβάθμιση  του εκπαιδευτικού τοπίου στα νησιά μας. Βασικός στόχος είναι η ενδυνάμωση των δομών παιδείας του νομού και η εξέλιξή τους, ώστε η περιοχή να αποτελέσει  σύγχρονο  ευρωπαϊκό, εκπαιδευτικό κόμβο με όλα τα εκπαιδευτικά, οικονομικά  και διεθνή οφέλη.

Την Παρασκευή 12-6 ο Βουλευτής Σάμου επισκέφθηκε :
  
Την Πυροσβεστική Υπηρεσία Σάμου όπου ενημερώθηκε από το Διοικητή   για τις ενέργειες που γίνονται σχετικά με την πρόληψη και καταστολή των πυρκαγιών, καθώς επίσης συνομίλησε με τους εργαζόμενους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Ενημέρωσε για την από 16-4 ερώτηση που κατέθεσε στο αρμόδιο υπουργείο ,μαζί με  βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με την  Δασοπροστασία και την οργάνωση της φετινής Αντιπυρικής Περιόδου και την απάντηση του Υπουργείου (11-5-2015). Ο Βουλευτής θα καταθέσει εντός της εβδομάδος  νέα ερώτηση στη Βουλή  για τα ζητήματα δασοπροστασίας που αφορούν  ειδικά το νομό.

Κατόπιν επισκέφτηκε:

Tην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Σάμου και ενημερώθηκε για το φάσμα εργασιών που καλύπτει σε σχέση με την Ιθαγένεια, τις πολιτογραφήσεις , τη νόμιμη μετανάστευση.
Στη συνέχεια , δέχτηκε στο γραφείο του πολίτες για θέματα που τους απασχολούν,  καθώς επίσης είχε συνάντηση  με τον Εμπορικό Σύλλογο Σάμου  κατά την οποία συζητήθηκαν το θέμα του ΦΠΑ , η  ρύθμιση των χρεών των μελών του στα ασφαλιστικά ταμεία και η ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη.

Τέλος,  το Σάββατο 13/6 επισκέφθηκε το Δ/Δ Παγώνδα  όπου συζήτησε με κατοίκους για τη πολιτική κατάσταση και την κρισιμότητα των διαπραγματεύσεων  ενώ  στη συνέχεια έγινε συζήτηση αναφορικά με τα τοπικά προβλήματα και ειδικότερα το θέμα του Δημοτικού σχολείου του χωριού.
 
Την περίοδο από 15 μέχρι 16 Ιουνίου ο Βουλευτής θα έχει έντονο κοινοβουλευτικό έργο  καθώς είναι μέλος  της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Έρευνας και Τεχνολογίας, της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Περιφερειών, της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων καθώς και της  Υποεπιτροπής Νησιωτικών και Ορεινών Περιοχών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου