Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Ν. Ε. ΣΑΜΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Ν. Ε. ΣΑΜΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑΗ ιστορική απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να απευθυνθεί στον Ελληνικό λαό για να αποφασίσει ο ίδιος για το μέλλον της χώρας, βρίσκεται σε πλήρη αρμονία με την εμβληματική αποστροφήτου λόγου του πρωθυπουργού, κατά τη συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων:«Δεν πρόκειται να διαπραγματευτούμε την ιστορία μας. Δεν πρόκειται να διαπραγματευτούμε την περηφάνεια και την αξιοπρέπεια αυτού του λαού. Είμαστε σάρκα από τη σάρκα του λαού. Ερχόμαστε μέσα από τις σελίδες της ιστορίας αυτού του λαού και γι’ αυτό θα τον υπηρετήσουμε μέχρι τέλους. Είμαστε κάθε λέξη από το Σύνταγμα αυτής της χώρας» .
Για πέντε ολόκληρους μήνες η κυβέρνηση διαπραγματεύτηκε με σθένος και υπομονή, επιδιώκοντας, στο πλαίσιο της ευρωζώνης και των κανόνων της, μια συμφωνία συμβατή με τη λαϊκή εντολή για τερματισμό της πολιτικής της λιτότητας των μνημονίων, που εξαθλιώνει την κοινωνία και υπονομεύει το μέλλον.
Διαπραγματεύτηκε με ειλικρίνεια και καλή πίστη. Εξάντλησε κάθε περιθώριο για συμβιβασμούς και υποχωρήσεις, ενδεχομένως και πέρα από τα όρια των πολιτικών και ιδεολογικών της αντοχών.
Αντιμετώπισε πιέσεις, απειλές, εκβιασμούς και λοιδορίες. Από την πρώτη στιγμή, εφαρμόστηκε ένα κυνικό σχέδιο οικονομικού στραγγαλισμού της χώρας. Αποδείχτηκε, πέραν πάσης αμφιβολίας, ότι σκοπός των δανειστών, δεν ήταν η επίτευξη συμφωνίας, αλλά η ταπείνωση και η ανατροπή της κυβέρνησης, σε απόλυτη σύμπνοια και συντονισμό με τους ντόπιους συνεργάτες των δανειστών στην πολιτική και τα Μ Μ Ε. Η θλιβερή εικόνα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ζητάει από τις Βρυξέλες την πτώση της κυβέρνησης, τη στιγμή πού, ο πρωθυπουργός έδινε δύσκολη και κρίσιμη μάχη για τα συμφέροντα του λαού, θα μείνει στην ιστορία, ως τυπικό παράδειγμα πολιτικού που υπονομεύει ανοιχτά τη χώρα του.
Η τελευταία κίνηση των δανειστών, η επίδοση με τη μορφή τελεσίγραφου, ενός απάνθρωπου προγράμματος εξόντωσης της Ελληνικής κοινωνίας, δεν μπορούσε να γίνει αποδεκτή από την κυβέρνηση. Δεν υπήρχε περίπτωση αυτή η κυβέρνηση να υπογράψει την καταστροφή της χώρας, το μαρασμό τη φτώχεια και την εξαθλίωση για πολλές δεκαετίες.
Τώρα το λόγο τον έχουν οι πολίτες. Η απόφαση είναι του καθενός και της καθεμιάς. Για πρώτη φορά αυτός ο λαός ερωτάται και θα αποφασίσει ο ίδιος για την τύχη του. Είναστε σίγουροι ότι οι συμπολίτες μας θα αποφασίσουν λογικά, υπεύθυνα και ψύχραιμα.
Τις επόμενες ημέρες θα έρθουμε αντιμέτωποι με μια καταιγίδα κινδυνολογίας, καταστροφολογίας, τερατωδών διαδόσεων και απίστευτων απειλών.
Είμαστε βέβαιοι πως ο λαός θα αρνηθεί την υποταγή και θα νικήσει το φόβο. Είμαστε βέβαιοι πως θα θριαμβεύσει η περηφάνεια και η αξιοπρέπεια.
Την Κυριακή 5 Ιουλίου θα πούμε ένα μεγάλο ΟΧΙ στην υποτέλεια, τη δουλεία και την εξαθλίωση. ΟΧΙ στη φτώχεια και την ανεργία. ΟΧΙ στην αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά, την εστίαση και τα ξενοδοχεία. 
Δεν θα γίνουν τα παιδιά μας σκλάβοι. Δεν θα τα πάρει η ξενιτειά. Τα παιδιά μας θα ζήσουν και δημιουργήσουν με αξιοπρέπεια σε μια ελεύθερη χώρα
Για πέντε ολόκληρους μήνες η κυβέρνηση διαπραγματεύτηκε με σθένος και υπομονή, επιδιώκοντας, στο πλαίσιο της ευρωζώνης και των κανόνων της, μια συμφωνία συμβατή με τη λαϊκή εντολή για τερματισμό της πολιτικής της λιτότητας των μνημονίων, που εξαθλιώνει την κοινωνία και υπονομεύει το μέλλον.Διαπραγματεύτηκε με ειλικρίνεια και καλή πίστη. Εξάντλησε κάθε περιθώριο για συμβιβασμούς και υποχωρήσεις, ενδεχομένως και πέρα από τα όρια των πολιτικών και ιδεολογικών της αντοχών.Αντιμετώπισε πιέσεις, απειλές, εκβιασμούς και λοιδορίες. Από την πρώτη στιγμή, εφαρμόστηκε ένα κυνικό σχέδιο οικονομικού στραγγαλισμού της χώρας. Αποδείχτηκε, πέραν πάσης αμφιβολίας, ότι σκοπός των δανειστών, δεν ήταν η επίτευξη συμφωνίας, αλλά η ταπείνωση και η ανατροπή της κυβέρνησης, σε απόλυτη σύμπνοια και συντονισμό με τους ντόπιους συνεργάτες των δανειστών στην πολιτική και τα Μ Μ Ε. Η θλιβερή εικόνα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ζητάει από τις Βρυξέλες την πτώση της κυβέρνησης, τη στιγμή πού, ο πρωθυπουργός έδινε δύσκολη και κρίσιμη μάχη για τα συμφέροντα του λαού, θα μείνει στην ιστορία, ως τυπικό παράδειγμα πολιτικού που υπονομεύει ανοιχτά τη χώρα του.Η τελευταία κίνηση των δανειστών, η επίδοση με τη μορφή τελεσίγραφου, ενός απάνθρωπου προγράμματος εξόντωσης της Ελληνικής κοινωνίας, δεν μπορούσε να γίνει αποδεκτή από την κυβέρνηση. Δεν υπήρχε περίπτωση αυτή η κυβέρνηση να υπογράψει την καταστροφή της χώρας, το μαρασμό τη φτώχεια και την εξαθλίωση για πολλές δεκαετίες.Τώρα το λόγο τον έχουν οι πολίτες. Η απόφαση είναι του καθενός και της καθεμιάς. Για πρώτη φορά αυτός ο λαός ερωτάται και θα αποφασίσει ο ίδιος για την τύχη του. Είναστε σίγουροι ότι οι συμπολίτες μας θα αποφασίσουν λογικά, υπεύθυνα και ψύχραιμα.Τις επόμενες ημέρες θα έρθουμε αντιμέτωποι με μια καταιγίδα κινδυνολογίας, καταστροφολογίας, τερατωδών διαδόσεων και απίστευτων απειλών.Είμαστε βέβαιοι πως ο λαός θα αρνηθεί την υποταγή και θα νικήσει το φόβο. Είμαστε βέβαιοι πως θα θριαμβεύσει η περηφάνεια και η αξιοπρέπεια.Την Κυριακή 5 Ιουλίου θα πούμε ένα μεγάλο ΟΧΙ στην υποτέλεια, τη δουλεία και την εξαθλίωση. ΟΧΙ στη φτώχεια και την ανεργία. ΟΧΙ στην αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά, την εστίαση και τα ξενοδοχεία. Δεν θα γίνουν τα παιδιά μας σκλάβοι. Δεν θα τα πάρει η ξενιτειά. Τα παιδιά μας θα ζήσουν και δημιουργήσουν με αξιοπρέπεια σε μια ελεύθερη χώρα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου