Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2016

Συνάντηση του Βουλευτή Σάμου με τη Διοίκηση της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας


Τη Δευτέρα 11-1-2016 ο Βουλευτής Σάμου κ. Δημήτρης Σεβαστάκης είχε συνάντηση με το Διοικητή της 2ης ΥΠΕ στην οποία υπάγονται οι Δομές Υγείας του νομού Σάμου. Στη συνάντηση με τον κ .Ν. Καρβούνη έγινε ανακεφαλαίωση των θεμάτων λειτουργίας των Νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας του Νομού. Συμμετείχαν επίσης η υποδιοικήτρια της 2ης ΥΠΕ κ. Ι. Τσιαπαρίκου, καθώς και η κ. Β. Θεοδωροπούλου από τη ∆/νση Ανάπτυξης Ανθρώπινου ∆υναµικού.

Ο Βουλευτής επεσήμανε:

1) την εκκρεμότητα στην ενταλματοποίηση και καταβολή των δεδουλευμένων (εφημεριών, υπερωριών και νυκτερινών) ιατρών, νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού στο Κ.Υ. Καρλοβάσου, ενώ έχει εγκριθεί ήδη από τον περασμένο Σεπτέμβριο η δαπάνη και το Υπουργείο έχει εκταμιεύσει τα χρήματα

2) πληροφόρησε για την ανάγκη κάλυψης των εφημεριών στο Κ.Υ. Καρλοβασίου, πρόβλημα το οποίο θα αμβλυνθεί με την πλήρωση των θέσεων γιατρών και προσωπικού που έχουν προκηρυχθεί ή εκκρεμεί ο διορισμός τους. Να σημειωθεί ότι στο Κ.Υ. γίνονται περισσότερες από 45.000 εισαγωγές το χρόνο.

3) Επεσήμανε την επείγουσα ανάγκη για διοικητική ευρυθμία στο Κ.Υ Καρλοβάσου και τον ομαλό ανεφοδιασμό των ασθενοφόρων σε καύσιμα.

4) Έθεσε το θέμα της προμήθειας κλιβάνου στο νοσοκομείο, που εκκρεμεί από το 2014, όπου ενώ έχει εγκριθεί το κονδύλι αγοράς, καθυστερεί στην ΕΠΥ. Να σημειωθεί ότι με τροπολογία της κυβέρνησης έχουν απελευθερωθεί 9.500.000 ευρώ για τις υποχρεώσεις του νοσοκομείου προς τους προμηθευτές του (Υπουργείο Υγείας, 8-7-2015)

Επίσης ο βουλευτής έθεσε :

5) το ζήτημα της εκκρεμούσας μελέτης για την τοποθέτηση αξονικού τομογράφου στο Νοσοκομείο Ικαρίας, και

6) την εκπόνηση μελέτης για την ίδρυση και οργάνωση τμήματος αιμοκάθαρσης στο Νοσοκομείο Ικαρίας, που αποτελεί πάγιο αίτημα των Ικαριωτών νεφροπαθών.

Ο Βουλευτής τόνισε ότι με αυτά τα δύο αποφασιστικά βήματα η Ικαρία θα μπορούσε λόγω του θερμαλισμού, να ενισχύσει ουσιαστικά τον ιατρικό της τουρισμό.

Τέλος, συζητήθηκε το χρόνιο πρόβλημα της ανεπαρκούς ιατρικής κάλυψης των Φούρνων παρόλες τις αλλεπάλληλες αλλά άγονες προκηρύξεις θέσεων ιατρών στο νησί.

Ο Διοικητής και τα διευθυντικά στελέχη, διαβεβαίωσαν για την ενίσχυση της λειτουργίας του Κ.Υ Καρλοβάσου. Μάλιστα επεσήμανε ότι δεν υπάρχει περίπτωση υποβιβασμού του Κ.Υ σε μια περιοχή όπου λειτουργεί Πανεπιστήμιο και εξυπηρετεί τις ανάγκες ολόκληρης της Δυτικής Σάμου.
Αναφέρθηκε στο γεγονός ότι ενώ η 2η ΥΠΕ έχει τα απαραίτητα χρήματα η ενταλματοποίηση των αμοιβών προχωράει με αργούς ρυθμούς, κάτι το οποίο οφείλεται στην αδυναμία των οικονομικών υπηρεσιών να ανταπεξέλθουν εγκαίρως.
Σε ό,τι αφορά τις δύο μελέτες για το Νοσοκομείο Ικαρίας, ο διοικητής της 2η ΥΠΕ συμφωνεί να προχωρήσουν, με πρώτη τη μελέτη για την εγκατάσταση αξονικού τομογράφου.

Ο υποδιοικητής κος. Πλάτσης έδωσε έμφαση στη λειτουργία του προγράμματος τηλεϊατρικής που έχει τοποθετηθεί στο νομό, σημειώνοντας τα πολλαπλά οφέλη προς τους πολίτες από την ορθή λειτουργία του (είχαν γίνει πολύωρες επίσκεψεις στο Νοσοκομείο Σάμου και στο Κ.Υ Καρλοβάσου από τον Διοικητή κ. Καρβούνη, παρουσία και του Βουλευτή).

Από την πλευρά της η υποδιοικήτρια κ.Τσιαπαρίκου ενημέρωσε ότι έχει βρεθεί προμηθευτής για τα καύσιμα των ασθενοφόρων στη Σάμο και η κατάσταση θα ομαλοποιηθεί, θα επιταχυνθεί η υπόθεση του κλιβάνου του νοσοκομείου, ενώ τέλος γίνονται και οι απαραίτητες ενέργειες για να αποκατασταθεί η διοικητική ευρυθμία στις εποπτευόμενες δομές υγείας του νησιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου