Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2016

Θετικές εξελίξεις για την Υγεία στο νομό Σάμου και γενικά τις απομακρυσμένες νησιωτικές περιοχές, στο νομοσχέδιο για τους οπλίτες



Μετά από εντατική δουλειά ενός περίπου χρόνου, και αλλεπάλληλες συναντήσεις εργασίας του Βουλευτή Σάμου κ. Δημήτρη Σεβαστάκη, Βουλευτών από απομακρυσμένες περιοχές της χώρας αλλά και αρμοδίων φορέων, τόσο με την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας όσο και με την ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, υπάρχει πλέον η δια νόμου δυνατότητα πλήρωσης θέσεων γιατρών σε Κέντρα Υγείας και Περιφερειακά Ιατρεία  (Π.Ι.) από οπλίτες γιατρούς.

Έτσι, μετά τη χθεσινή ψηφοφορία στη Βουλή (28-1-2016) και την ψήφιση του Σχεδίου Νόμου του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας με τίτλο: «Ρύθμιση θεμάτων μεταθέσεων οπλιτών, μέριμνας προσωπικού και άλλες διατάξεις», οπλίτες ιατροί θα μπορούν στο εξής να υπηρετούν στα Νοσοκομεία, στα Κέντρα Υγείας και στα Περιφερειακά Ιατρεία άγονων, απομακρυσμένων και προβληματικών περιοχών, με κοινή απόφαση των Υπουργείων Υγείας και Εθνικής Άμυνας.

Ο χρόνος υπηρεσίας στις ως άνω θέσεις θα αναγνωρίζεται ως χρόνος υπηρεσίας τέλεσης του αγροτικού, ενώ μετά τη λήξη της στρατιωτικής τους θητείας οι γιατροί θα μπορούν, εφόσον το επιθυμούν, να παραμείνουν στο αγροτικό ιατρείο, ή στο ΠΙ Κέντρου Υγείας που υπηρέτησαν ως οπλίτες. Οι συγκεκριμένοι οπλίτες γιατροί  θα έχουν τις προβλεπόμενες από το Υπ. Υγείας μηνιαίες αποδοχές των αγροτικών γιατρών.

Στο νομό της Σάμου όπου υπάρχουν ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό αλλά και που ενώ προκηρύσσονται θέσεις, τελικά δεν προσέρχονται οι γιατροί που δήλωσαν την περιοχή, αυτή η νομοθετική παρέμβαση της Κυβέρνησης δίνει ακόμη ένα  εργαλείο για την όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματική παροχή υπηρεσιών υγείας στους πολίτες. 

Ο Βουλευτής Σάμου κ. Δημήτρης Σεβαστάκης τοποθετήθηκε επί του νομοσχεδίου συνολικά στη χθεσινή ομιλία του στη Βουλή, επισημαίνοντας τη μέριμνα του νομοθέτη για την ορθολογική και αξιοκρατική διαχείριση θεμάτων που αφορούν στους οπλίτες, τη μέριμνα του νομοσχεδίου για τους πολύτεκνους και άλλες ειδικές κατηγορίες αλλά και τη δυνατότητα σύμπραξης των κοινωνικών δομών που εισηγείται, ακούγοντας έτσι τις ανάγκες της κοινωνίας.

Στον παρακάτω σύνδεσμο έχει αναρτηθεί η ομιλία του Βουλευτή Σάμου: 

https://youtu.be/X_CsGa8-PlE

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου