Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

Όχι στην υποβάθμιση και διάλυση των κοινωνικοοικονομικών δομών των νησιών μας


Δελτίο Τύπου της Ν.Ε. ΣΑΜΟΥ του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ  
Όχι στην υποβάθμιση και διάλυση των κοινωνικοοικονομικών δομών των νησιών μας
Ένα χρόνο μετά την εφαρμογή του «Καλλικράτη» στην αυτοδιοίκηση, λέμε σήμερα μετά την επιβολή από την τρόικα του μνημονίου, των μεσοπρόθεσμων, των αποφάσεων της 27ης Οκτώβρη και Δεκέμβρη, η χώρα η αυτοδιοίκηση ζουν ένα ζοφερό παρόν, χωρίς ορατές προοπτικές βελτίωσης για το μέλλον.
Οι προβλέψεις μας, δυστυχώς επιβεβαιώθηκαν. Ένα χρόνο σχεδόν μετά την λειτουργία του, όλες μας οι εκτιμήσεις, ριζικές διαφωνίες και αντιρρήσεις για τον «Καλλικράτη» έχουν δικαιωθεί, ότι δηλαδή πρόκειται για μια αντιδημοκρατική, συντηρητική και συγκεντρωτική μεταρύθμιση που θα κάνει ακόμη ποιο γραφειοκρατικό το θεσμό μακρυά από τους πολίτες και τις ανάγκες τους.
Απόρροια και συνέχεια του «Καλλικράτη» είναι η συνεχής απαξίωση και διάλυση του νομού μας από την συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και ΛΑΟΣ.Λαμβάνονται αποφάσεις χωρίς γνώση της γεωγραφικής σύνθεσης και χωρικής κατανομής των κοινωνικοοικονομικών δραστηριοτήτων.
Λαμβάνονται αποφάσεις ερήμην της τοπικής κοινωνίας στους τομείς των συγκοινωνιών, της παροχής υπηρεσιών του πρωτογενή τομέα με στόχο πάντα την εξυπηρέτηση του δημόσιου χρέους, αυξάνοντας το πραγματικό λειτουργικό κόστος της καθημερινής εξυπηρέτησης των πολιτών.
Η μείωση των δρομολογίων, η κατάργηση της ΔΟΥ, η αναστολη του υποκαταστήματος  του ΙΚΑ Καρλοβάσου, η κατάργηση των Τελωνείων Πυθαγορείου και Καρλοβάσου, η αδυναμία λειτουργίας σύγχρονων σφαγείων στο νησί, η φημολογούμενη κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ και η νηολόγηση πλοίων γηρασμένων, είναι μερικά από τα επιτευγματα των μέχρι τώρα μνημονιακών κυβερνήσεων.Αυτή η πολιτική οδηγεί στην υποβάθμιση και διάλυση των τοπικών κοινωνιών.
ΣΑΜΟΣ 16 -01-2012
Όλοι και όλες στη 48ωρη απεργία 18 και 19 Γενάρη 2012.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου