Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

Οξυμένα προβλήματα στον τομέα Υγείας στην Ικαρία και τη Σάμο | Left.gr

Οξυμένα προβλήματα στον τομέα Υγείας στην Ικαρία και τη Σάμο | Left.gr

Την Τρίτη 23/10/2012 η βουλευτής Σάμου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ μαζί με το Δήμαρχο Ικαρίας κ. Χ. Σταυρινάδη και τον πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Ικαρίας κ. Σ. Δρούλια συναντήθηκε με τον γραμματέα του Υπουργείου Υγείας κ. Μπεχράκη.

Στη συζήτηση ετέθησαν τα οξυμένα προβλήματα Υγείας στην Ικαρία και τη Σάμο. Για το ζήτημα της επικείμενης συγχώνευσης των νοσοκομείων Σάμου και Ικαρίας έγινε λεπτομερής έκθεση των προβλημάτων που αυτή θα δημιουργήσει καθώς και των αποφάσεων του Δήμου, του νοσοκομείου, των εργαζομένων και όλου του λαού.

Μετά από αναλυτική συζήτηση υπήρξε δέσμευση ότι το Υπουργείο ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΣΤΗ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ και θα φέρει τροπολογία εξαίρεσης για πολλές περιπτώσεις νοσοκομείων στα νησιά λόγω ειδικών συνθηκών.
Συζητήθηκε ακόμη η λειτουργία των Κέντρων Υγείας Ευδήλου, Καρλοβάσου καθώς και η υποστελέχωση των αγροτικών ιατρείων του νομού. Ετέθη το αίτημα για την ίδρυση μονάδας τεχνητού νεφρού στην Ικαρία.
Ζητήθηκε απ’ όλους τους παρευρισκόμενους να προχωρήσει το Υπουργείο σε προσλήψεις προσωπικού και γιατρών για να μπορέσουν όλα αυτά να λειτουργήσουν και να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες των νησιών. Σ’ αυτό δεν υπήρξε συγκεκριμένη δέσμευση απ’ την πλευρά του κ. Μπεχράκη, ενώ εκφράστηκε η κατανόησή του. 


Το αίσθημα της ανησυχίας και της αγωνίας των κατοίκων είναι απόλυτα δικαιολογημένο. Η εγρήγορση και ο αγώνας είναι η μόνη εγγύηση για τη σωστή περίθαλψη και παροχή υπηρεσιών υγείας στον τόπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου