Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2014

"Aς περιφρουρήσουμε τα Ιατρεία του ΕΟΠΥΥ, την Δημόσια Υγεία και τις ζωές μας!"

Ν. Ε. Σάμου-Γραφείο Τύπου
 
15 Φλεβάρη 2014
 Δελτίο Τύπου: «Φορείς και Πολίτες της Σάμου ας περιφρουρήσουμε τα Ιατρεία του ΕΟΠΥΥ, την Δημόσια Υγεία και τις ζωές μας».



H N.E. ΣΥΡΙΖΑ ΣΑΜΟΥ καλεί όλους τους πολίτες του νησιού να δώσουν δυναμικό παρών στις κινητοποιήσεις ενάντια στην διάλυση της Δημόσιας Πρωτοβάθμιας Υγείας στο νησί με το κλείσιμο και των Ιατρείων του ΕΟΠΥΥ (πρώην ΙΚΑ). 
Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της «Επιτροπής Αγώνα Εργαζομένων ΕΟΠΥΥ Σάμου», θα συμμετέχουμε στην  συγκέντρωση διαμαρτυρίας και περιφρούρησης των Ιατρείων του ΕΟΠΥΥ την Δευτέρα 17-2-2014 ώρα 8 π. μ. μπροστά στην κεντρική είσοδο του κτηρίου ΕΟΠΥY-ΙΚΑ ( Σταματιάδη & Μ. Καλομοίρη, Βαθύ).

Καλούμε δε, όλους τους συλλογικούς φορείς του Νησιού και πρώτα από όλα την Τοπική Αυτοδιοίκηση  να δώσουν,  με την φυσική τους παρουσία και κάθε άλλο δυνατό μέσο, ανυποχώρητους αγώνες απέναντι στην κλιμακούμενη βία της μνημονιακής κυβέρνησης που απειλεί την υγεία, την ζωή και την αξιοπρέπεια των περισσοτέρων από τους κατοίκους του νησιού.

Μόλις προχθές θρηνήσαμε ένα θύμα της διάλυσης του ΕΚΑΒ, των Αγροτικών Ιατρείων και του Κέντρου Υγείας Καρλοβάσου, τώρα χάνουμε και τα Ιατρεία του ΕΟΠΥΥ.

 Όχι άλλες ζωές θυσία στα Μνημόνια.

Υπερασπιζόμαστε το αναφαίρετο δικαίωμα των πολιτών αυτής της χώρας και αυτού του νησιού στη δημόσια και δωρεάν φροντίδα υγείας για όλους, χωρίς αποκλεισμούς.


Τη Δευτέρα 17/2/2014 στις 8 το πρωί θα είμαστε όλοι/όλες στην είσοδο των Ιατρείων (και κάθε μέρα όπου χρειαστεί) για να τους σταματήσουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου