Τρίτη 21 Αυγούστου 2012

Ο ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ ΚΑΙ Η ΚΡΕΜΑΛΑ


Αν πιστέψουμε το σχετικό ρεπορτάζ του Βήματος, ο Στουρνάρας ανησυχεί. Είπα στους αρχηγούς –του τρεις της κυβέρνησης εννοεί- ότι εγώ δεν θέλω να είμαι αυτός που θα κρεμάσουν στο Σύνταγμα, εξομολογήθηκε στο συντάκτη της εφημερίδας. Και πότε κατά τη γνώμη του κινδυνεύει με κρεμάλα; Αν δεν πάρει τα μέτρα που απαιτεί η τρόικα, και τα οποία θα έχουν τραγικές συνέπειες για την οικονομία, για εκατομμύρια πολίτες και για τη χώρα –αλλά ευτυχώς όχι για τον ίδιο!

Δεν διευκρινίζει βέβαια ο υπουργός ποιος θα τον κρεμάσει. Διευκρινίζει όμως γιατί. Σύμφωνα με το σενάριό του, αν η τρόικα εσωτερικού δεν πετσοκόψει κόσμο για να βρει τα 11,5 δις –που είναι 16, αλλά ας μην το κάνουμε θέμα- η τρόικα εξωτερικού δεν θα μας δώσει τη δόση, θα διακοπεί η χρηματοδότηση των τραπεζών, θα επέλθει ασφυξία, δεν θα υπάρχουν λεφτά να πληρωθούν συντάξεις και μισθοί, άρα θα υποχρεωθεί η κυβέρνηση να αποχωρήσει από το ευρώ και να κόψει χρήμα. Όπερ, έδει, δείξαι.


Καμιά πρωτοτυπία, είναι η πρώτη σκέψη. Κοτζάμ σοσιαλιστής, μάνατζερ των μάνατζερ, τεχνοκράτης με τη βούλα και δεν έχει σταλιά φρεσκάδα. Τόσο που να μας σερβίρει τα μπαγιάτικα που παρασκεύασαν ο Παπανδρέου και ο Παπακωνσταντίνου στην κουζίνα του ΔΝΤ πριν δυο χρόνια κι από τότε μας τα ταΐζουν ανελλιπώς κάθε φορά που εξαπολύουν την αγριότητα εναντίον μας. Ένας εκβιασμός φαιός, μονότονος, απεχθής, που κατάντησε πια αηδία και δεν αξίζει ούτε να απαντήσει κανείς.
Αλλά την κρεμάλα τη την ήθελε ο Στουρνάρας; Είναι τόσο αναίσθητος που δεν βλέπει τις χιλιάδες κρεμάλες στις οποίες οδηγεί τους αθώους η πολιτική του; Είναι τόσο κυνικός, ώστε να αγνοεί τη δυστυχία, την απόγνωση, την ερήμωση και το θάνατο –μάλιστα το θάνατο, τις κρεμάλες κυριολεκτικά- που σπέρνει με τις επιλογές της η κυβέρνησή του; Και πουλάει εξυπνάδα ότι δεν θέλει να είναι αυτός που θα κρεμαστεί –αυτός βλέπετε πρέπει να ολοκληρώσει το ελληνικό πείραμα και μετά ελεύθερος κι ωραίος να αναλάβει την επόμενη δουλειά.

Θα έπρεπε να προσέχει τι λέει στο σπίτι του κρεμασμένου ο έμπιστος της τρόικας. Γιατί μια κοινωνία τρελαμένη από τα μέτρα σκληρότητας και αγριεμένη από την πολιτική βαρβαρότητας κανένας δεν πρέπει να την προκαλεί…

ΙΣΚΡΑ - ΑΥΓΗ 21/8/2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου