Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ! ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ !

Συντονιστική Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ -ΕΚΜ Σάμου- Γραφείο Τύπου 

ΦΩΤΟ : http://samosbook.blogspot.gr/2012/09/296.html



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

18η  ΟΚΤΩΒΡΗ: ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
ΟΛΟΙ - ΟΛΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ, ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΙΩΞΟΥΜΕ! 

Τα νέα προωθούμενα μέτρα λιτότητας και ο προϋπολογισμός του 2013 οδηγούν τους εργαζόμενους και την ελληνική κοινωνία σε μια άνευ προηγουμένου οικονομική και ανθρωπιστική καταστροφή, που όμοιά της άλλες χώρες μόνο εν καιρώ πολέμου έχουν βιώσει.
Σε μια χώρα όπου σχεδόν το ένα τρίτο του πληθυσμού της είναι επίσημα καταγεγραμμένοι ως άνεργοι (αριθμός έτσι κι αλλιώς μικρός σε σχέση με την πραγματική ανεργία), ένα τρίτο ακόμη ζει με πρόσκαιρη και κακοπληρωμένη εργασία ή απειλείται από την ανεργία, ενώ πολύ περισσότεροι ακόμα  άνθρωποι  έχουν καθημερινό βιοτικό πρόβλημα, ολοκληρώνεται το νέο «πακέτο» απάνθρωπων  μνημονιακών μέτρων, που προβλέπει νέα αφαίμαξη μισθών, συντάξεων και κοινωνικών επιδομάτων και εξαφάνιση δαπανών για υγεία, παιδεία και άλλα δημόσια αγαθά. Κοντά σε αυτά, το εγχώριο και διεθνές κεφάλαιο πιέζει  για αλλαγές σοκ στον ιδιωτικό τομέα (εξαήμερη εργασία, ευκολότερες απολύσεις με μείωση αποζημιώσεων, κατώτατος μισθός) και μάλλον φαίνεται να καταφέρνει απέναντι σε μια αδύναμη μνημονιακή κυβέρνηση τριών κομμάτων που εξαπάτησαν τον λαό, καθώς για άλλα δεσμεύτηκαν προεκλογικά και άλλα εφαρμόζουν. Η φορολογική λεηλασία θα κλιμακωθεί, καθώς προβλέπονται καινούρια μέτρα, που θα επιβαρύνουν αποκλειστικά τα λαϊκά στρώματα, την ίδια στιγμή που με αδιαφανείς διαδικασίες fast track, ξεπουλούν καθημερινά τη δημόσια περιουσία και τον φυσικό μας πλούτο. (Το Αεροδρόμιο Σάμου είναι ένα φιλέτο σε αυτό ξεπούλημα). Και όλα αυτά, σε ένα κλίμα αυξανόμενης αστυνομοκρατίας και καταστολής, με προληπτικές προσαγωγές και συλλήψεις, με χουντικά διάταγμα τα  «απαγόρευσης συναθροίσεων» , με καταγγελίες για βασανισμούς στη ΓΑΔΑ.
Ο Σαμιώτες βιώνουν καθημερινά τι σημαίνουν τα Μνημόνια: 
Όταν το Νοσοκομείο έχει ουσιαστικά προβλήματα, στο σημείο που καθημερινά να διακυβεύεται η πλήρης και ασφαλής λειτουργία του.  Όταν κανένας εξωτερικός γιατρός δεν είναι συμβεβλημένος με τον ΕΟΠΥ, όταν δεν υπάρχουν όλες οι ειδικότητες στα ιατρεία του, όταν έχει αποδυναμωθεί το Κέντρο Υγείας  στο Καρλόβασι και όλος ο κόσμος που δεν έχει να πληρώσει είναι υποχρεωμένος να συρρέει σε ένα Νοσοκομείο που έχει φτάσει σε ένα οριακό σημείο.
Όταν έχουμε Καράβι τρεις φορές την εβδομάδα και τα εισιτήρια του αεροπλάνου κοστίζουν όσο μισός σημερινός μισθός ιδιωτικού υπαλλήλου (ή και παραπάνω).
Όταν σε λίγο θα κρυώνουν τα παιδιά μας στα σχολεία γιατί δεν υπάρχουν χρήματα για θέρμανση, ενώ μάλλον προσωρινή φαίνεται να είναι η λύση στην μεταφορά των μαθητών
Όταν οι  αγρότες αντιμετωπίζουν πλέον προβλήματα επιβίωσης και  τα μικρομάγαζα κλείνουν το ένα μετά το άλλο.
Γι αυτό στη γενική απεργία της 18ης Οκτώβρη θα συμμετέχουμε όλοι. Δεν έχουμε την πολυτέλεια της αναμονής! Θα αγωνιστούμε μαζικά, δυναμικά και αποφασιστικά. 
Θα  ξεπεράσουμε τη συμβιβαστική στάση της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) και θα διαμορφώσουμε ένα μεγάλο ενωτικό αγωνιστικό ρεύμα  των Εργαζομένων που θα διεκδικήσει την πλειοψηφία  και θα αγωνιστεί για την ανασυγκρότησή της Χώρας με ένα σχέδιο όπου οι ανάγκες των πολλών θα επιβληθούν πάνω στα συμφέροντα των λίγων. 
ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ!
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ 

ΣΑΜΟΣ, 16 ΟΚΤΩΒΡΗ 2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου