Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

Η Ανοιχτή Συνέλευση του ΣΥΡΙΖΑ στο Καρλόβασι.


Την Δευτέρα 22 Οκτώβρη πραγματοποιήθηκε η Ανοιχτή Συνέλευση του ΣΥΡΙΖΑ-Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο  στο Καρλόβασι.

Ο χώρος του Κινηματοθέατρου  "ΙΡΙΔΑ"  ήταν γεμάτος  μέλη και φίλους του ΣΥΡΙΖΑ , ενώ σημαντική ήταν η παρουσία κυρίως φίλων και μελών από τη Δυτική Σάμο (έγιναν αρκετές νέες εγγραφές).

Παρουσιάστηκε ο απολογισμός της δράσης και λειτουργίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ  στη Σάμο, καθώς και άξονες της προγραμματικής λειτουργίας του για το επόμενο διάστημα, από τη προσωρινή Γραμματεία.

Στη συνέχεια έλαβε το λόγο σαν κεντρικός εισηγητής ο οικονομολόγος Παύλος Κλαυδιανός , μέλος ΠΣΕ του ΣΥΡΙΖΑ, αναλύοντας τη τρέχουσα πολιτική κατάσταση .
Στα τοπικά προβλήματα  αναφέρθηκε η Βουλευτής  ΣΥΡΙΖΑ Σάμου Αγνή Καλογερή και στον τρόπο που αυτά με εντατικό και πεισματικό τρόπο τα προωθεί προς επίλυση η Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ.

Η συζήτηση έπειτα ήταν δυναμική;  Ζητούμενα η μετεξέλιξη του ΣΥΡΙΖΑ σε Ενιαίο Κόμμα μελών , χωρίς κανένας να αποκλειστεί, αλλά και να διασφαλιστεί η ριζοσπαστική αριστερή του φυσιογνωμία και διαμόρφωση ενός εθνικού, αλλά και τοπικού προγράμματος ρήξης με κατεστημένες νοοτροπίες και δομές. Επίσης σημαντικό ζήτημα αναδεικνύεται και η άμεση ανακούφιση των λαϊκών στρωμάτων, παράλληλα με τη διέξοδο από την κρίση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου