Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

Η ΠΑΙΔΕΙΑ ΣΤΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ!



ΣΑΜΟΣ, 09 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η ΠΑΙΔΕΙΑ ΣΤΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ!
                Όπως όλοι ξέρουμε «Παιδεία είναι αυτό που μένει όταν τελειώσει και το τελευταίο ευρώ». Γι’ αυτό και η μνημονιακή τρόικα εσωτερικού (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) χτυπάει συστηματικά τις δομές της δημόσιας δωρεάν παιδείας. Στόχος τους την ώρα της κατάρρευσης να μην έχει μείνει τίποτα.Σε μια αντιλαϊκή αντεθνική προσπάθεια το Υπουργείο Παιδείας, οργανωμένα, φροντίζει να αποσαθρώσει ότι έχει μείνει ως προίκα στη νεολαία αλλά και στην πατρίδα μας!
                Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου είναι ένα από τα πρώτα θύματα. Οι νόμοι 4009 και 4076, η μείωση των πιστώσεων για συμβασιούχους διδάσκοντες του Π.Δ.407/80, η αδιοριστία δεκάδων εκλεγμένων μελών ΔΕΠ το φέρνουν σε αντικειμενική αδυναμία λειτουργίας αφού εκατοντάδες μαθήματα είναι αδύνατον να προσφερθούν. Το σχέδιο «Αθηνά» (τι ειρωνικός τίτλος!!) αποτελειώνει ότι με την κ. Διαμαντοπούλου ξεκίνησε.
                Οι λαϊκές οικογένειες κάτω από το βάρος των συνεχιζόμενων περικοπών στο εισόδημά τους αδυνατούν να υποστηρίξουν οικονομικά τα παιδιά τους που διακόπτουν τις σπουδές. Πλήθος επιτυχόντων δεν θα εγγραφεί φέτος στα ΑΕΙ λόγω οικονομικής αδυναμίας. Στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση επικρατεί το ίδιο σκηνικό! Το πρόβλημα της μη μεταφοράς μαθητών στο νομό μας εξακολουθεί να υφίσταται. Παιδιά μεταφέρονται με αγροτικά και μηχανάκια. Η έλλειψη καθηγητών, ειδικά στην τεχνική εκπαίδευση, καθώς και η κάθετη μείωση των κονδυλίων για λειτουργικές δαπάνες καθιστούν το διδακτικό έργο άθλο… Το Δημοτικό Σχολείο Ειδικής Αγωγής δεν λειτούργησε φέτος. Εκρηκτικό μείγμα αδιαφορίας και αναλγησίας με συγκεκριμένο στόχο!!! Η παιδεία, μέρα με τη μέρα, γίνεται πολυτέλεια για το λαό και ταξικό προνόμιο των λίγων οικονομικά ισχυρών.
                Σ’ αυτό το δύσκολο τοπίο προβάλλει επιτακτικά η ανάγκη της αντίστασης απέναντι στην πρωτοφανή επίθεση που δέχεται το μέλλον των παιδιών μας. Στεκόμαστε αλληλέγγυοι και συμπαραστάτες στον δίκαιο αγώνα του συλλόγου ΔΕΠ του Πανεπιστημίου Αιγαίου που βρίσκεται σε απεργία διαρκείας. Τα αιτήματά τους αφορούν όλη την κοινωνία.
                Μετωπικά, ενωμένοι γονείς, φοιτητές διδακτικό εκπαιδευτικό προσωπικό ας αντισταθούμε στην επιχειρούμενη «εκτέλεση» της παιδείας. Ας προστατέψουμε το μέλλον της πατρίδας μας το μέλλον των παιδιών μας.

Η ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΟΜΟΥ ΣΑΜΟΥ
ΑΓΝΗ ΚΑΛΟΓΕΡΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου