Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
    Η Τ.Ο. Μαραθοκάμπου Σάμου του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει τον αποτροπιασμό και την αγανάκτησή της για την προσπάθεια βεβήλωσης του γιορτασμού της 28ης Οκτώβρη ημέρας μνήμης και τιμής σ’ αυτούς που αγωνίστηκαν ενάντια στο φασισμό.
    Θεωρούμε απαράδεκτο και άκρως προσβλητικό προς τον δημοκρατικό λαό της πόλης μας το γεγονός πως εκπαιδευτικός μεταχειρίστηκε τον άμβωνα της δοξολογίας σαν βήμα για την εκφώνηση φασιστικού και ρατσιστικού κηρύγματος με νοσταλγικές αναφορές στις εποχές της 7χρονης Χούντας και του δικτάτορα Μεταξά.
  Ο λαός μας έχει πληρώσει βαρύ το τίμημα για την ανεξαρτησία και τη δημοκρατία. Σήμερα επαναλαμβάνει το ΟΧΙ απέναντι στους νοσταλγούς του ναζισμού και του φασισμού συνεχίζοντας τους αγώνες για δημοκρατία και κοινωνική δικαιοσύνη. Αυτοί οι αγώνες σήμερα περνάνε μέσα από την ανατροπή των μνημονίων και των πολιτικών δυνάμεων που τα στηρίζουν, περνάνε μέσα από τον αγώνα για μια άλλη πολιτική που θα έχει στον πυρήνα της λογικής της, τις ανάγκες της κοινωνίας, την αλληλεγγύη και την αξιοπρέπεια και όχι το κέρδος.
   Γι’ αυτό απέναντι στις φασιστικές προκλήσεις αντιδράμε με κάθε νόμιμο τρόπο. Καλούμε το Υπουργείο Παιδείας, την ΟΛΜΕ, τους συλλόγους γονέων, τον δήμο και κάθε φορέα της συντεταγμένης πολιτείας να αποτρέψουν, στο μέτρο και στο βαθμό που τους αντιστοιχεί, κάθε παρόμοιο φαινόμενο που δηλητηριάζει την κοινωνία και καλούμε τους πολίτες να απομονώσουν τα φασιστικά και νεοναζιστικά μορφώματα και οποιαδήποτε έκφρασή τους και να αποκρούσουν τους επικίνδυνους εμπνευστές και δράστες τέτοιων αντιδημοκρατικών και παράνομων πρακτικών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου