Τρίτη 29 Μαΐου 2012

Ανταπόκριση της ΕΡΤ για την επίσκεψη της Ζ. Κωνσταντοπούλου Βουλευτή Α' Αθηνών σε Σάμο Ικαρία

Δευτέρα, 28 Μαΐου 2012 12:19 Χάρης Ζαβουδάκης

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ - ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ ΚΑΡΛΟΒΑΣΙ ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΑΜΟΥ















Με συχνές αναφορές στην ανάγκη επαναδημιουργίας ενός κοινωνικού κράτους με επαναφορά των εργασιακών δικαιωμάτων που καταπατήθηκαν από την εφαρμογή των μνημονίων ξεκίνησε την συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στην Σάμο η βουλευτής Α Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου.
Η κ. Κωνσταντοπούλου επανέλαβε και στηλίτευση την προσπάθεια των μνημονιακών κομμάτων για διαστρέβλωση των θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ και της επαναφοράς των εκβιαστικών διλλημάτων στον ελληνικό λαό που κάνουν λόγο για καταστροφή των πάντων και επιστροφή στη δραχμή με αποτελέσματα τα οποία περιγράφουν μια ζοφερή εικόνα για τούς Έλληνες.
Η βουλευτής Α' Αθηνών επανέλαβε αυτό που είπε και την προηγούμενη μέρα στην ανοιχτή συζήτηση που έγινε στο Καρλόβασι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μιλά για ακύρωση του μνημονίου το οποίο δεν νομιμοποιούνταν η τρικομματική κυβέρνηση ούτε συνταγματικά να υπογράψει καθώς, όπως είπε, η σύμβαση αυτή παραβιάζει το ευρωπαϊκό δίκαιο και καταλύει τα Συνταγματικά δικαιώματα. Όσον αφορά στις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι αυτές έχουν κατατεθεί και βελτιώνονται με μοναδικό στόχο και σκοπό να αποκτήσει ξανά ο Έλληνας την αξιοπρέπειά του "Δεν μπορεί ο κ. Σαμαράς και ο κ. Bενιζέλος να πείσουν τους Έλληνες. Δεν μπορούν να ευαγγελίζονται την κάθαρση αυτοί που έφεραν την Ελλάδα σε αυτή την κατάσταση''.
Η κ .Κωνσταντοπούλου στο ερώτημα των συνεργασιών απάντησε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει να προκαταβάλει την απόφαση του Ελληνικού λαού, όμως η όποια συγκυβέρνηση μετεκλογικά θα πρέπει να γίνει με πυρήνα την αριστερά και συστράτευση όλων των δυνάμεων της αριστεράς, της οικολογίας καθώς και όλων των ευρύτερα προοδευτικών δυνάμεων. «Δεν θα συμπράξουμε με δυνάμεις του μνημονίου» Ακόμη η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι το μνημόνιο δεν έλυσε κανένα πρόβλημα αντιθέτως δημιούργησε πολλά περισσότερα . Η μνημονική πολιτική κατέλυσε το κράτος και σημείωσε ότι η πραγματικότητα είναι σκληρή και κυνική.
Στην ερώτηση "πώς την επόμενη των εκλογών θα καλυφθούν οι ανάγκες του κράτους"δήλωσε ότι τα χρήματα που εισπράττουμε επαρκούν για την κάλυψη των αναγκών όμως προηγούνται άλλες δαπάνες με αποτέλεσμα μισθοί και συντάξεις να συμπιέζονται καταπατώντας την διεθνή υποχρέωση που προβλέπει ο ευρωπαϊκός κοινωνικός χάρτης.
Όσον αφορά την επόμενη μέρα των εκλογών η κ. Κωνσταντοπούλου τόνισε ότι δεν φοβίζει τον ΣΥΡΙΖΑ,αλλά τον γεμίζει ευθύνη για μια συνεπή στάση και τήρηση των προεκλογικών δεσμεύσεών της .
Η βουλευτής κλείνει την διήμερη περιοδεία της στο νομό με ομιλία το βράδυ στον Εύδηλο της Ικαρίας.
Κατ' αλφαβητική σειρά το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στη Σάμο έτσι ακριβώς όπως και στις εκλογές της 6ης Μαΐου, για τις εκλογές της 17ης Ιουνίου. Οι υποψήφιοι βουλευτές του κόμματος για τη Σάμο είναι, Αγνή Καλογερή, Κώστας Καραπέτης και Αλέξανδρος Σταθακιός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου