Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014

Ημερίδα ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Σάμου για την Αγροτική Πολιτική και τους Συνεταιρισμούς 1 (Επίσκεψη στην ΕΟΣΣ - Έναρξη)

Το διήμερο 7&8-11-14 επισκέφτηκε το νησί μας κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ στα πλαίσια της Ημερίδας για την Αγροτική Πολιτική και τους Συνεταιρισμούς στο Καρλόβασι.
Το απόγευμα της 7-11-14 συναντήθηκε με το ΔΣ Της ΕΟΣΣ, όπου ανταλλάχτηκαν απόψεις για την γεωργική ανάπτυξη και τέθηκαν υπόψη τα αιτήματα των συνεταιριστών για στήριξη της αναγκαστικότητας, αλλά και σχετικά με το «κούρεμα» των χρεών της Ένωσης προς την Τράπεζα Πειραιώς κατά 50%. Όσον αφορά την αναγκαστικότητα εκφράστηκε άλλη μια φορά η ξεκάθαρη στήριξη, όσον αφορά το «κούρεμα», θα εξεταστεί, παρόλο που η οικονομική θέση της Ένωσης, μακριά από «κόκκινα δάνεια» και ο στρατηγικός της χαρακτήρας για το νησί, σύμφωνα με το οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ που αναλύεται παρακάτω θα επιτρέψουν πολλά περισσότερα από ένα άπαξ μέτρο.
Το πρωί της 8/11/14 το κλιμάκιο επισκέφτηκε εγκαταστάσεις της ΕΟΣΣ και καλλιέργειες στην Σαμιακή ύπαιθρο.
Ακολούθησε η Ημερίδα το απόγευμα της 8/11/14, όπου παρουσιάστηκαν πολλά σημαντικά σχετικά με την αγροτική ανάπτυξη της Σάμου και όχι μόνο. 


Ως ΣΥΡΙΖΑ Σάμου τονίζουμε ότι υποστηρίζουμε την αναγκαστικότητα και τιθέμεθα αλληλέγγυοι στις συλλογικές αποφάσεις των αμπελοκαλλιεργητών συνεταιριστών σχετικά με την ανάγκη δραστικής αντιμετώπισης των προβλημάτων που προκύπτουν εξαιτίας της δανειακής εξάρτησης της ΕΟΣΣ από την Τράπεζα Πειραιώς με εξοντωτικούς όρους. 


Την ημερίδα χαιρέτησαν ο αντιπεριφερειάρχης Σάμου κ. Κατρακάζος, ο Αντιδήμαρχος Σάμου κ. Καλατζής, το μέλος του ΔΣ της ΕΟΣΣ κος Καραβοκυρός και εκ μέρους της περιφερειακής παράταξης "Βόρειο Αιγαίο- Γόνιμη Γραμμή" και  της επικεφαλής της κας Κυρίτση, ο περιφ. σύμβουλος κος Σταθακιός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου