Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2014

"ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΣΕ ΗΧΟ ΠΛΑΓΙΟ" (από το iskra)

ΓΡΑΦΕΙ Ο «ΑΤΑΞΙΚΟΣ»*
ΜΑΥΡΟΣ ΟΚΤΩΒΡΗΣ
√ Μαύρος ο Οκτώβρης για το Χρηματιστήριο Αθηνών που γνώρισε μέσα σε ένα μήνα κατακρήμνιση μεγαλύτερη από 14%, ενώ τα επιτόκια τωνδεκαετών ομολόγων σκαρφάλωσαν σε ύψος πάνω από 8%, καθιστώντας αδύνατη στο ορατό μέλλον την πρόσβαση του ελληνικού δημοσίου στις ''αγορές''. Η επίθεση αυτή των''αγορών'' , τις οποίες θεοποιεί η κυβέρνηση, έρχεται να επιβεβαιώσει το πλήρες αδιέξοδο της κυβερνητικής πορείας και τη βεβαιότητα ραγδαίων πολιτικών εξελίξεων.
ΙΔΟΥ Η ''ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ''
√ Εγκύκλιο ντροπής, εκδίκησης και ωμού εκβιασμού εξέδωσε η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος με την οποία αποφάσισε για όσους/-ες χριστιανούς ορθόδοξους επιλέξουν τη μετά θάνατοαποτέφρωση του σώματος τους να μην τελεί την εξόδιο Ακολουθία και το ιερό Μνημόσυνο ! Τόσο μίσος από την ''Εκκλησία της αγάπης'' για τα ''καλά και συμφέροντα'' ;

«PRIVE» ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΠΑΡΕΛΑΥΝΟΝΤΕΣ
 Δεν υπάρχει πιο παρακμιακό θέαμα από μια στρατιωτική παρέλαση κιγκλιδωμένη καιαποκλεισμένη από τους πολίτες, η οποία στην ουσία έχει ένα και μόνο θεατή: τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας! Όπως δεν υπάρχει πιο θλιβερό κατάντημα από μια μαθητική, δήθεν, παρέλαση στην Αθήνα, εξίσου αποκλεισμένη με κιγκλιδώματα, χωρίς (επικίνδυνους) παρελαύνοντες μαθητές, παρά μόνους βαδίζοντες τους σημαιοφόρους και τους παραστάτες. Κατηγορεί το καθεστώς όσους με όποια επιχειρήματα αρνούνται τις παρελάσεις, τη στιγμή που το ίδιο τις εξευτελίζει, τις διασύρει και τις μετατρέπει σε σύμβολο της παρακμής και της αξιακής του κατάρρευσης.
ΒΑΣΤΑ ΛΑΖΟΠΟΥΛΕ!
√ Μία απίστευτη εκστρατεία επιθέσεων έχουν ξεκινήσει, με άρτια οργάνωση, σχέδιο και συντονισμό, τα κυρίαρχα μέσα σε βάρος του Λάκη Λαζόπουλου. Η βρώμικη αυτή εκστρατεία, η οποία, μάλλον, δεν έχει προηγούμενο σε βάρος καλλιτέχνη, πάει περίπου να εμφανίσει τον Λάκη Λαζόπουλο ως φερέφωνο, τάχα, και ως καθοδηγούμενο υπάλληλο του ΣΥΡΙΖΑ. Όταν τα επιχειρήματα λείπουν και όσα μπορούν να ανακινηθούν δεν επηρεάζουν, τότε περισσεύει η συκοφαντία . Βάστα Λαζόπουλε!
ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ
√ Δυστυχώς, φτάσαμε σε τέτοιο σημείο κατάπτωσης ώστε να μιλάει σε συγκέντρωση εγκαινίων της Έκθεσης για τον Ανδρ.Παπανδρέου στο Ηράκλειο Κρήτης ο Γ. Παπανδρέου(!), βάλλοντας κατά πάντων, ακόμα και της Αριστεράς! Αφού συμβαίνει ακόμα και αυτό στην κατεστραμμένη από τον ΓΑΠ Ελλάδα, τίποτα πια δεν μπορεί να μας εκπλήξει!
ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗ
√ Η κυβέρνηση και τα κυρίαρχα μίντια παίζουν με την αποπροσανατολιστική πόλωση και την εκτράχυνση του πολιτικού κλίματος. Ο λόγος είναι απλός. Γυρεύουν την τεχνητή πόλωση να τη βαφτίσουν αποσταθεροποίηση και στη συνέχεια να αναγορεύσουν την τελευταία ως κύρια αιτία τηςόξυνσης των προβλημάτων στη χώρα. Εύκολα έτσι θα εμφανίσουν, ήδη το κάνουν, τον ΣΥΡΙΖΑ ωςσυνυπεύθυνο , δήθεν, της τεχνητής έντασης , για να απαιτήσουν εθνική συνεννόηση και στρογγύλεματων θέσεών του. Παραμύθι το σενάριο αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να απαντήσει όχι ως μέρος του προβλήματος αλλά με όρους λαϊκών προβλημάτων και ριζοσπαστικοποίησης των θέσεών του.
MONOMΕΡΕΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ
√ Στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ απέκλεισε μονομερείς ενέργειες στο πλαίσιο της προσπάθειας για διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους. Ουσιαστική διαπραγμάτευση , όμως, δεν μπορεί να υπάρξει για το χρέος με εκ των προτέρων αποκλεισμό της ευχέρειας όλων των δυνατών χειρισμών και μάλιστα σε κάθε περίπτωση και ότι κι αν συμβεί.
ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΤΙΚΗ ΑΤΖΕΝΤΑ
 √ Κυβέρνηση και μίντια συντονισμένα και με σχέδιο, επιχειρούν να μεταθέσουν την πολιτική ατζέντα από την οικονομία και την υποτροπή της κρίσης σε μια άχαρη και αποπροσανατολιστική ηθικολογία. Δυστυχώς πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ''τσιμπάνε'' στην παγίδα, ενώ το ΚΚΕ βρίσκει ευκαιρία να κρατάει ίσες, δήθεν, αποστάσεις και στην ουσία να επιτίθεται μονομέτωπα στο ΣΥΡΙΖΑ. Θα βγάλουν κάποιοι συμπεράσματα ;

ΖΗΛΟΣ ΑΚΑΜΑΤΟΣ
√ Η υπεραντίδραση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου στα όσα ο Παναγ. Σκουρλέτης είπε σε τηλεοπτική εκπομπή, επικαλούμενος δημοσίευμα της Kontra, μάλλον ξαφνιάζει. Και ακόμα περισσότερο ξαφνιάζει το πλήθος των κεντρικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία εκλήθησαν να καταθέσουν ως μάρτυρες από τον εισαγγελέα εφετών Παναγ. Παναγιωτόπουλο. Με τη φορά που έχει πάρει ο κ. εισαγγελέας σιγά-σιγά θα καλέσει όλη την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ να καταθέσει. Για το μόνο που δεν είναι δυνατόν, πάντως, να κατηγορηθεί ο εισαγγελεύς είναι για έλλειψη εργασιακού ζήλου.
ΜΑΚΑΡΙ!
 O Φ. Κουβέλης δήλωσε ότι η ΔΗΜΑΡ δεν θα γίνει παράρτημα του ΣΥΡΙΖΑ. Μπράβο Φώτη. Μακάρι να κάνεις πράξη τη δήλωσή σου! Και μακάρι να σε μιμηθούν και όσοι προερχόμενοι από το ΠΑΣΟΚ ψήφισαν και εφάρμοσαν μνημονιακές πολιτικές και «συνωστίζονται» τώρα στο δρόμο για τον ΣΥΡΙΖΑ.
Η Α. ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΚΑΙ Ο ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΣ
√ Ο σοσιαλισμός του ΣΥΡΙΖΑ είναι σαν "την άχνη του κουραμπιέ" είπε στη Βουλή η Αλέκα Παπαρήγα, υπό τα χειροκροτήματα βουλευτών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Δεν μας είπε, όμως, η Α. Παπαρήγα πως είναι ο σοσιαλισμός του ΚΚΕ. Όπως δεν μας είπε αν και κατά πόσο το κρινόμενο δίλημμα σε αυτή τη φάση είναι καπιταλισμός ή σοσιαλισμός.
ΣΤΑ ΠΡΟΘΥΡΑ ΘΕΡΜΟΥ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟΥ ;
 Κόκκινος συναγερμός έχει κτυπήσει στην Κύπρο, όπου η Τουρκία, ξεπερνώντας κάθε όριο προκλητικότητας, έχει στείλει φρεγάτα του πολεμικού της ναυτικού και εγκαθιστά πλατφόρμα στο τμήμα εκείνο της Κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) όπου η Κύπρος πραγματοποιεί γεωτρήσεις. Και ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που μιλάνε ακόμα και για επικείμενο θερμό επεισόδιο της Άγκυρας σε βάρος της Λευκωσίας, στην Ελλάδα των Σαμαρά - Βενιζέλου επικρατεί παγερή σιωπή και ένοχη αδιαφορία. Η Αριστερά, όμως, γιατί δεν ευαισθητοποιείται και δεν αντιδρά ;
ΖΗΤΗΣΑΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΚΟΥΒΕΛΗ
 Μύλος στο συνέδριο της ΔΗΜΑΡ με σκιαμαχίες, θεατρικές κινήσεις και αψιμαχίες σε ένα μάλλον παρακμιακό, πλην κάποιων εξαιρέσεων, κλίμα. Μέχρι και η κοινοβουλευτική ομάδα έφτασε να συνέλθει ιδιαιτέρως (!), μεσούντος του Συνεδρίου παρακαλώ(!), αποφασίζοντας να προτείνει, άκουσον – άκουσον, στο Φ. Κουβέλη να μη θέσει υποψηφιότητα για Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, ενώ του ζήτησε να παραμείνει πρόεδρος της ΚΟ (!), με αρκετούς συνέδρους να χαρακτηρίζουν την κίνηση αυτή ως «πραξικόπημα» και να ζητούν την παραίτηση όχι του Κουβέλη αλλά των βουλευτών! Φυσικά δεν παραιτήθηκε κανένας τους. Το ωραίο είναι ότι κάποιοι στο ΣΥΡΙΖΑ κάνουν λόγο για συνεργασία με τη ΔΗΜΑΡ!
ΠΡΟΤΑΣΗ ΟΜΗΡΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ
√ Η γνωστή βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Μαρία Ρεπούση πρότεινε τη συγκρότηση ενός κοινού ψηφοδελτίου με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ (σ.σ. κατά παραχώρηση!) και τη συμμετοχή της ΔΗΜΑΡ, των «Οικολόγων Πράσινων» και τμήματος του ΠΑΣΟΚ που καταλαβαίνει πως η συστράτευση με Αντώνη Σαμαρά είναι στροφή προς τη δεξιά και την άκρα δεξιά. Ξέχασε μόνο να βάλει τίτλο στην πρότασή της η κ. Ρεπούση:μεθόδευση για να γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ όμηρος των Κεντροαριστερών καταλοίπων και υπολοίπων «μετανοημένων» μνημονιακών.
ΓΙΑ ΝΑ ΤΗ ΜΕΤΑΛΛΑΞΟΥΝ
√ Παλιό στέλεχος της ανανεωτικής Αριστεράς μου έλεγε: ΔΗΜΑΡ όπως ΕΑΡ. Όταν ανεβαίνουν εκλογικά πηγαίνουν με τη Δεξιά και όταν τελούν υπό πολιτική εξαφάνιση τρέχουν προς επιβίωση στην Αριστερά ... για να τη μεταλλάξουν.
ΣΥΝΩΣΤΙΣΜΟΣ
√        ΣΥΝΩΣΤΙΣΜΟΣ προς τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ από στελέχη άλλων κομμάτων που ψήφισαν και εφάρμοσαν νεοφιλελεύθερες και μνημονιακές πολιτικές. Ο ΣΥΡΙΖΑ τι θα κάνει;
ΤΙ ΕΙΧΕΣ ΓΙΑΝΝΗ…
 Η εναπομείνασα ΔΗΜΑΡ ανερυθρίαστα ερωτοτροπεί τώρα, μπροστά στην απόλυτη πολιτική και εκλογική της εξαφάνιση, με τον ΣΥΡΙΖΑ, του οποίου διάφοροι κύκλοι είναι έτοιμοι να της προσφέρουν καρέκλες μνημονιακής και «ευρω-λαγνικής» ομηρίας της ριζοσπαστικής Αριστεράς. Παλιά μας τέχνη κόσκινο!
ΖΟΥΡΛΟΜΑΝΔΥΑΣ
 Βροχή πέφτουν από την κυβέρνηση οι μελλοντικές ψευδο-φοροελαφρύνσεις, φωτογραφίζοντας ίσως και κλίμα για άμεσες εκλογές. Την ίδια ώρα, ατελείωτες οι ουρές, συχνά ηλικιωμένων, στις εφορίες και τιςτράπεζες, που βρίζουν, ταλαιπωρούνται, οργίζονται και αγανακτούν για να πληρώσουν τα κάθε λογήςχαράτσια, εισπρακτικά μέτρα, δάνεια και ασφαλιστικές εισφορές. Μάλιστα, την Τρίτη (30/9) ηλικιωμένος σε ουρά σωριάστηκε νεκρός από το άγχος και την ταλαιπωρία, που του έδωσαν τη χαριστική βολή. Δεν ζούμε μόνο την πιο ωμή νεοαποικιοκρατία σε αυτή τη χώρα αλλά και μας περιβάλλει ένας κυβερνητικός ζουρλομανδύας που προσβλέπει στο γενικό ξεπεσμό. Αντισταθείτε!
ΛΕΙΑΙΝΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΑΙΧΜΕΣ
√ Κεντρικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έχουν πει κατά καιρούς, σχεδόν, τα πάντα σχετικά με το τι θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ για το χρέος, λειαίνοντας συνεχώς την αιχμηρότητα και τη ριζοσπαστικότητα της πρότασής του. Ακόμα και οι ίδιοι άνθρωποι έχουν πει κατά διαστήματα αρκετά διαφορετικά πράγματα για το χρέος, χωρίς, μάλιστα, να κάνουν τον κόπο να διευκρινίζουν ότι η άποψη που καταθέτουν είναι προσωπική. Το μόνο που όλο και πιο αραιά λέγεται, από πολλούς που θα έπρεπε να την υπερασπίζονται, είναι η Συνεδριακή θέση του ΣΥΡΙΖΑ για την ανάγκη «διαγραφής του μεγαλύτερου μέρους του χρέους». Πρόοδος!
ΜΑΣ ΠΗΡΕ ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ!
√ Μετά τις δηλώσεις του Αργ. Ντινόπουλου, ήρθε το «ΠΟΤΑΜΙ» να αποκαταστήσει τη μνημονιακήνομιμότητα. «Η προεκλογική αγωνία του υπουργού Εσωτερικών, τον οδηγεί στη χειρότερη μορφή παλαιοκομματισμού» ,αναφέρει το Ποτάμι, επαναφέροντας , έτσι, στη νομιμότητα ακόμα και τον Α. Ντινόπουλο! Τώρα πλέον οι προς απόλυση εργαζόμενοι μπορούν άφοβα να πουν : μας πήρε το Ποτάμι και ο νεοφιλελευθερισμός!
ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΕΙΔΑΜΕ ΤΙΠΟΤΑ!
 Το πιο εντυπωσιακό δεν είναι ότι στην κόντρα για τους επανελέγχους προσλήψεων ο Αργ.Ντινόπουλος είναι με τη Ρ. Δούρου. Το πλέον αξιοσημείωτο είναι ότι ο Αργ. Ντινόπουλος τάσσεται κατάΚυρ. Μητσοτάκη και Αδ. Γεωργιάδη, ενώ κατά του τελευταίου και των απαράδεκτων δηλώσεών του για τις καταθέσεις, τοποθετούνται πολλά κεντρικά στελέχη της ΝΔ. Με δυο λόγια μύλος άνευ προηγουμένου και στη ΝΔ, μετά το ΠΑΣΟΚ. Όλα δείχνουν ότι η κυβέρνηση διανύει τις τελευταίες μέρες της σε κλίμα Πομπηίας. Και τα χειρότερά της δεν τα έχουμε δει ακόμα. Οι μέρες που έρχονται θα είναι πολύ πιο αποκαλυπτικές!

ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ
√ Πλήρης η παρερμηνεία των όσων είπε ο Παναγ. Λαφαζάνης στη συνέντευξή του στην Κυριακάτικη Καθημερινή (21/9), από τον εσωτερικό τίτλο της εφημερίδας και τον πρόλογό της. 
Συγκεκριμένα η Καθημερινή ερμηνεύοντας τα λεγόμενα του Παναγ. Λαφαζάνη τα απέδιδε με τον εξής εσωτερικό τίτλο: «Ανοικτός» ο ΣΥΡΙΖΑ σε στελέχη ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ.
Ο Παναγ. Λαφαζάνης, όμως, απαντώντας σε σχετική ερώτηση της εφημερίδας για το αν υπάρχει θέση στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ για στελέχη που έχουν αποχωρήσει από ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ απάντησε πολύ διαφορετικά. Ο Παναγ. Λαφαζάνης μίλησε συνοπτικά για δυνατότητα ένταξης ευρύτερων προσωπικοτήτων στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ υπό τις εξής προϋποθέσεις: πρώτον: αγωνιστική παρουσία, δεύτερον: αξιοπιστία, τριτον: πορεία ριζοσπαστικοποίησης και τεταρτον: καμία ευθύνη στην ψήφιση και την εφαρμογή νεοφιλελεύθερων και μνημονιακών πολιτικών. (Βλέπε εδώ) Ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του.

ΤΟΥΡΛΟΥ-ΤΟΥΡΛΟΥ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΑΙ ''ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ''
 Εκδήλωση της ''Κοινωνίας Πρώτα'', την Τετάρτη (17/9) αναζητά, με πλήθος συμμετεχόντων, τη σχέση ανάμεσα σε Αριστερά και ''Κεντροαριστερά''. Αν τους έλεγε κάποιος ότι η Αριστερά δεν μπορεί να έχει σχέση με την αποκαλούμενη ''Κεντροαριστερά'', θα τον θεωρούσαν, πιθανότατα, εκτός θέματος. Πολύ περισσότερο, μπορεί να τον χαρακτήριζαν και εκτός πραγματικότητας, αν ισχυριζόταν ότι η Αριστερά που ερωτοτροπεί με την ''Κεντροαριστερά'' δεν μπορεί παρά να έχει ως προοπτική μόνο τη μεταλλαγή της, όπως και η ''Κεντροαριστερά δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια μεταλλαγμένη, αγκιστρωμένη στο νεοφιλελευθερισμό, σοσιαλδημοκρατία. Κατά τα άλλα, χαιρετίσματα στην εξουσία ! (Πάντως, για καλό και για κακό, κάντε, αν έχετε λίγο χρόνο και κλικ εδώ)

ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ... ΜΕΣΩ ΕΠΙΜΗΚΥΝΣΗΣ ΤΟΥ !
 Ωραίο και τούτο ! Αν επιμηκύνουμε το χρέος κατά 100 χρόνια, μας είπε ο Γ. Σταθάκης, τότε αυτό ισοδυναμεί με τη διαγραφή του 50% του χρέους. Επομένως, αν η επιμήκυνση φτάσει τα 200 χρόνια, τότε το χρέος διαγράφηκε όλο ! Θαυμάσια !

ΟΙ "ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΟΙ" ΣΠΟΝΣΟΡΕΣ
√ Διόλου τυχαία η επιλογή του Γ. Μπουτάρη να παραστεί στον αγιασμό του 69ου Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης. Το σχολείο ήταν στις επιλογές της Coca Cola 3E για χρηματοδότηση έργων σε αυτό. Συνεπής στάση από τον «προοδευτικό» δήμαρχο Θεσσαλονίκης που προμοτάρει σειρά πολυεθνικών καιιδρυμάτων της οικονομικής ελίτ της χώρας κατά τη διάρκεια της θητείας του (COCA COLA, Ίδρυμα Νιάρχου, Ίδρυμα Λάτση, Ίδρυμα Σόρος κλπ), ώστε να μπουν μέσα στα σχολειά και να αναδείξουν το«κοινωνικό τους πρόσωπο». Η «φιλανθρωπία» των «αρπακτικών» και ο «επενδυτικός» τους οργασμός στα καλύτερά του!

ΠΗΓΗ: Iskra (1/11/14)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου