Πέμπτη 30 Ιουλίου 2015

Συνέδριο ενότητας ζητεί η ομάδα των «53» στον ΣΥΡΙΖΑ

Συνέδριο στρατηγικού επανακαθορισμού και όχι συνέδριο «ξεκαθαρίσματος λογαριασμών και διάσπασης» ζητεί η τάση των 53+, με δήλωση της. Οι 53+ κάνουν λόγο για στρατηγική ήττα της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς «διαψεύστηκαν, από την ίδια την πραγματικότητα, οι βασικές θέσεις μας ότι μπορεί να γίνει ανεκτή μια εναλλακτική οικονομική πολιτική στο πλαίσιο της υφιστάμενης ευρωζώνης, καθώς και ότι το ευρωπαϊκό δημοκρατικό κεκτημένο θα αρκούσε για να αποτρέψει τον στραγγαλισμό ενός ολόκληρου λαού».

Αναφέρουν, επίσης, ότι στο διάστημα της εξάμηνης διακυβέρνησης, δεν εφαρμόστηκε με σαφήνεια το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ που εμπεριείχε τομές, συγκρούσεις και ρήξεις με το παλαιό μνημονιακό και συντηρητικό καθεστώς.

Σημειώνουν, ακόμη, ότι το μερίδιο ευθύνης δεν είναι το ίδιο για όλους και κάνουν λόγο για συνεχιζόμενη υποβάθμιση της Κεντρικής Επιτροπής και παράκαμψη των συλλογικών εσωκομματικών διαδικασιών.

Αναγνωρίζουν, ωστόσο, ότι πραγματοποιήθηκαν και κατακτήσεις την περίοδο αυτή, που δεν πρέπει να αγνοηθούν. Εντοπίζουν το μεγάλο κίνδυνο για τον ΣΥΡΙΖΑ και την κυβέρνηση στην μετατροπή της συνθηκολόγησης σε πολιτική γραμμή, «να γίνει αποδεκτό δηλαδή ότι το μνημόνιο είναι ο ορίζοντας της πολιτικής μας».

«Σε αυτή την εξαιρετικά δύσκολη και περίπλοκη συγκυρία, δεν χρησιμεύουν σε τίποτα οι κραυγές και οι απλοποιήσεις. Η πόλωση, η ανθρωποφαγία και το κυνήγι μαγισσών απλά θα φέρουν τη διάσπαση, η οποία με τη σειρά της θα καταστήσει ακόμα πιο μεγάλη και διαρκή την ήττα. Περισσότερο από ποτέ χρειαζόμαστε αυτοσυγκράτηση και συντροφική αλληλεγγύη» αναφέρει η τάση των 53+ και χαρακτηρίζει επείγουσα την ανάγκη να αποκατασταθεί η δημοκρατία στο εσωτερικό του κόμματος και το συλλογικό «εμείς» που το προηγούμενο διάστημα τραυματίστηκαν σοβαρά.

«Από τη μεριά μας θα κάνουμε ότι είναι δυνατό να περιφρουρηθεί η ιδεολογική ταυτότητα και να αποτραπεί η μνημονιακή μετάλλαξη του κόμματος» αναφέρουν και προτείνουν συντεταγμένη πορεία προς το Συνέδριο του κόμματος, με όλα τα πολιτικά και στρατηγικά επίδικα στο τραπέζι του διαλόγου, «ένα είδος μορατόριουμ και σεβασμό στη διαφορετική άποψη και επιλογή» και αποσαφηνίζουν ότι δεν συνυπογράφουν προτάσεις ασφυκτικού χρόνου και συνέδρια και δημοψηφίσματα.

http://news.in.gr/greece/article/?aid=1500015980

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου