Πέμπτη 9 Ιουλίου 2015

Δελτίο τύπου για τις Δαπάνες του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στη χθεσινή συνεδρίαση της Βουλής ( 08/07/2015) για την ψήφιση του Νομοσχεδίου για τον Κώδικα  Ελληνικής Ιθαγένειας, υπερψηφίστηκε  η κάτωθι τροπολογία του Υπουργείου Υγείας:

«Δαπάνες του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου που προέρχονται από την προμήθεια αγαθών και υπηρεσιών και έχουν πραγματοποιηθεί έως την 31-12-2014, οι οποίες δεν έχουν εξοφληθεί λόγω ελλιπών δικαιολογητικών, δύνανται να ενταλματοποιηθούν και να πληρωθούν κατ’εξαίρεση, με μόνο παραστατικό το σχετικό τιμολόγιο, σε βάρος των πιστώσεων του προϋπολογισμού του νοσοκομείου τρέχοντος έτους».

Η ανωτέρω νομοθετική ρύθμιση, επιλύει ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα του νοσοκομείου, που χρονολογείται πέραν της δεκαετίας και έχει συσσωρεύσει ληξιπρόθεσμα χρέη περίπου 9.500.000 Ευρώ, τα οποία δεν μπορούσαν να πληρωθούν, αν και τα χρήματα υπάρχουν, με αποτέλεσμα πολλοί προμηθευτές να έχουν προσφύγει στη δικαιοσύνη και άλλοι να έχουν σταματήσει να προμηθεύουν το νοσοκομείο ή να επισκευάζουν ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό.
Πέρα από τα προφανή οφέλη του νοσοκομείου, επειδή μέρος του ποσού αφορά ντόπιους προμηθευτές, θα είναι μια ισχυρή ένεση ρευστότητας στην τοπική αγορά.
Παρά την κρισιμότητα των στιγμών και την οικονομική ασφυξία που μας έχει επιβληθεί, η κυβέρνηση προσπαθεί να δίνει λύσεις  σε συσσωρευμένα προβλήματα. Με το βλέμμα στραμμένο στη δύσκολη διαπραγμάτευση, στο πλευρό των ανθρώπων που δίνουν αυτή τη μάχη, έχουμε υποχρέωση, με ψυχραιμία, υπομονή και μεθοδικότητα να αντιμετωπίζουμε και να προσπαθούμε να δίνουμε λύσεις στα καθημερινά προβλήματα, χωρίς να κινδυνολογούμε και να σπέρνουμε τον πανικό. Αυτή η υποχρέωση δεν αφορά μονάχα την κυβέρνηση. Αφορά όλους και όλες όσους/ες κατέχουν δημόσια αξιώματα, και σε κεντρικό και σε τοπικό επίπεδο, πέρα και πάνω από πολιτικές καταγωγές και σκοπιμότητες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου