Τρίτη 7 Ιουλίου 2015

Δελτίο Τύπου αναφορικά με θέματα λειτουργίας του ΚΕ.Τ.Υ Σάμου





     ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το τελευταίο διάστημα πριν το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου εντάθηκαν τα προβλήματα σχετικά με τη λειτουργία του Κέντρου Ταυτοποίησης Υπηκοότητας στη Σάμο.                                                                                                                                           

Σε ό,τι αφορά τα ζητήματα που έχουν ανακύψει στο ΚΕ.Τ.Υ Σάμου και κυρίως σε ό,τι έχει να κάνει με τις εταιρείες που έχουν αναλάβει τη σίτιση των διαμενόντων στο Κέντρο, στις οποίες οφείλεται χρηματική αποζημίωση  για την παροχή των υπηρεσιών τους, να θυμίσουμε ότι ο Βουλευτής Σάμου κ. Δημήτρης Σεβαστάκης είχε συναντηθεί  στις 19-6 με τον Αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Γιάννη Πανούση και πήρε τη ρητή διαβεβαίωση ότι το ζήτημα βαίνει προς την τελική διευθέτησή του, καθώς τα ποσά έχουν εγκριθεί,  και αναμενόταν η ανακοίνωση της  απόφασης του Ελεγκτικού Συνεδρίου.                                             

Ωστόσο στη συνέχεια και με παρεμβάσεις του Βουλευτή τόσο στο Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής και στην Αναπληρώτρια Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Τασία Χριστοδουλοπούλου, όσο και στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, εγκρίθηκε το ποσό των 40000 ευρώ ως πρώτη δόση εξόφλησης των οφειλών,  ώστε να μπορέσουν οι εταιρείες σίτισης  να πάρουν μέρος των δεδουλευμένων τους και να συνεχίσουν να παρέχουν τις υπηρεσίες τους στο ΚΕΤΥ. Η αναγκαστική τραπεζική αργία που επιβλήθηκε στην Ελλάδα από την μη αύξηση της ρευστότητας των τραπεζών από τον  ELA  είχε ως αποτέλεσμα τη δυσκολία εκταμίευσης του ποσού. Με παρέμβαση της Αναπληρώτριας Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής σε τραπεζικές υπηρεσίες, το ποσό θα είναι διαθέσιμο με e-banking. Γίνονται εντατικές προσπάθειες για την γενικότερη διευθέτηση του ζητήματος, κάτω από  πολύ δύσκολες συνθήκες .                                                                        

Επίσης θέματα που αφορούν τη δυνατότητα φιλοξενίας του ΚΕΤΥ γίνεται συνεχής προσπάθεια να διευθετούνται, καθώς και τις προηγούμενες ημέρες έχουν αναχωρήσει πολλοί πρόσφυγες από το νησί , ενώ και σήμερα αναμένεται να αναχωρήσουν άλλοι 500 με το «Νήσος Μύκονος».  Συνεχής είναι η επικοινωνία του γραφείου, των συνεργατών και του ίδιου του  Βουλευτή και με τη Διεύθυνση Αλλοδαπών του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Για την καλύτερη οργάνωση και συνεργασία των Υπηρεσιών και των πολιτικών, διοικητικών και αυτοδιοικητικών φορέων του Νομού,  ο Βουλευτής Σάμου κ. Δημήτρης Σεβαστάκης πρότεινε  έκτακτη κοινή συνάντηση εργασίας, η οποία και πραγματοποιήθηκε  εχθές 6-7-2015 με τον Αντιπεριφερειάρχη Σάμου κ. Ν. Κατρακάζο, το Δήμαρχο Σάμου κ. Μ. Αγγελόπουλο καθώς και με εκπρόσωπο της Αστυνομικής Διεύθυνσης κ. Τσαγκαράκη. Η συνάντηση έγινε στα γραφεία του κ. Αντιπεριφερειάρχη.
 
Είναι σημαντική η συνεργασία όλων για την καλύτερη αντιμετώπιση των προβλημάτων του Νομού. Αυτό πρέπει να υπερβαίνει τις  πολιτικές καταγωγές, ώστε όσες δράσεις αφορούν την κοινωνία των νησιών μας να αποφασίζονται κατόπιν περίσκεψης και συνεννόησης με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και με γνώμονα πάντα το κοινό καλό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου