Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

Δελτίο Τύπου 11.3.2012

ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΣΑΜΟΥ

11.3.2012
Δελτίο Τύπου
Εμπρός για νέα δημοκρατική πλειοψηφία υπεράσπισης του Λαού και της Χώρας με ζωτικό κύτταρο τη Ριζοσπαστική Αριστερά!

   Καθημερινά και εδώ στον μικρό μας τόπο βιώνουμε την κοινωνική καταστροφή που έχουν προκαλέσει οι βάρβαρες νεοφιλελεύθερες πολιτικές αποδόμησης όλων των δικαιωμάτων, όλων των σταθερών της ζωής,  όσων με ιδρώτα, αγώνες και αίμα έχουν κατακτήσει οι παππούδες, οι γονείς μας και εμείς τα  τελευταία 100 χρόνια. Είμαστε οργισμένοι με τη ραγδαία συρρίκνωση του βιοτικού μας επιπέδου, την πλήρη ανατροπή της καθημερινότητάς μας, την απουσία οποιασδήποτε μορφής κρατικής πρόνοιας , την δυσκολία μας να μετακινηθούμε εντός και εκτός του νησιού για οποιονδήποτε λόγο.  Δεν μπορούμε να ζήσουμε ήσυχα με τον φόβο της απόλυσης, και δεν μας επαρκούν τα ψίχουλα που δίνονται δήθεν ως μισθός.
Κανείς μας δεν μπορεί να περιμένει έναν εφιαλτικό Ιούνιο, έχοντας απολέσει την εθνική κυριαρχία και τον εθνικό πλούτο από «διεθνείς ελεγκτές», αλλά και τους υπαλλήλους τους τους, τους πειθήνιους «συγκυβερνήτες» οι οποίοι προαναγγέλλουν νέα μέτρα, δηλαδή ακόμα μεγαλύτερη «βουτιά» στην φτώχεια και την απόγνωση.

Σ’ αυτές τις συνθήκες καλείται η Αριστερά  και οι δυνάμεις που αντιστέκονται στον ‘μονόδρομο’ των μνημονίων να καταθέσει άμεση πρόταση εξουσίας.  Μια πρόταση που μπορεί να αποτελέσει εγγύηση για το Λαό.
Η λαϊκή προσμονή που στρέφεται προς την Αριστερά, παρά τον κατακερματισμό της, προκαλεί εφιάλτες στο διεθνές κεφάλαιο και επιφορτίζει όλους μας με υψηλή ιστορική ευθύνη.

Ήδη από την 4η Πανελλαδική Συνδιάσκεψή του, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καταθέσει την πρόταση για τη δημιουργία ενός αριστερού, προοδευτικού αντιμνημονιακού-αντινεοφιλελεύθερου μετώπου πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων, το οποίο θα εκφράσει την ευρύτερη δυνατή συσπείρωση των δυνάμεων της Αριστεράς, των δυνάμεων της ριζοσπαστικής οικολογίας και των δυνάμεων που απομακρύνονται οριστικά από τις επιλογές και την πολιτική της κυβέρνησης και των κομμάτων του δικομματισμού.
Στα πλαίσια αυτής της ενωτικής πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ και «με φόντο» τις ήδη άτυπα ορισμένες για τέλη Απριλίου- αρχές Μαΐου εθνικές εκλογές, οι οποίες μπορούν να δώσουν την δυνατότητα της εναλλακτικής κυβερνητικής πρότασης της Αριστεράς, ο ΣΥΡΙΖΑ Σάμου διοργανώνει Πολιτική Συζήτηση την Πέμπτη 22 Μαρτίου στο Ξενοδοχείο Σάμος με εισηγήτριες την Σοφία Σακοράφα ανεξάρτητη Βουλευτή, συνεργαζόμενη με τον ΣΥΡΙΖΑ και την Ρένα Δούρου, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του Συνασπισμού.

Πολίτες της Σάμου Ελάτε να συζητήσουμε το πρόγραμμα μιας νέας κυβερνητικής πλειοψηφίας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου