Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ για το ζήτημα της ενδεχόμενης κατάργησης των μειωμένων συντελεστών του ΦΠΑ

Δηλώσεις του Προέδρου της Κ.Ο. Α. Τσίπρα μετά τη συνάντησή του με εκπροσώπους του βόρειου και νότιου Αιγαίου για το ζήτημα της ενδεχόμενης κατάργησης των μειωμένων συντελεστών του ΦΠΑ
«Οι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ για τα Νησιά του Αιγαίου δεν ήταν ελεημοσύνη προς τους νησιώτες, αλλά δίκαιο αντιστάθμισμα στα υψηλά μεταφορικά και τις δυσκολίες διαβίωσης, ιδιαίτερα στα μικρά νησιά.
Πρόκειται για θεσμοθετημένη ρύθμιση στο ίδιο Ευρωπαϊκό Κοινοτικό κεκτημένο, που αφορά το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της Ελλάδας ως πολυνησιακής χώρας.
Μέχρι σήμερα κανένα άλλο κράτος – μέλος της ΕΕ δεν έχει απεμπολήσει δικαίωμα ευνοϊκών ρυθμίσεων στον τομέα του ΦΠΑ και ειδικά σε ό,τι αφορά τις μειονεκτικές και απομακρυσμένες περιοχές.
ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, ετοιμάζονται να αφήσουν τα νησιά μας στο έλεος της κερδοσκοπίας και να μετατρέψουν τους κατοίκους τους σε πολίτες δεύτερης κατηγορίες αδιαφορώντας για την οικονομική τους ανάπτυξη που συνιστά ζήτημα εθνικής σημασίας και παράγοντα εθνικής κυριαρχίας.
Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί όλες τις νησιώτισσες και όλους του νησιώτες σε έναν κοινό αγώνα για να απαλλαγούμε από την πολιτική της υποτέλειας και της καταστροφής. Για να ακυρώσουμε το μνημόνιο και να ξηλώσουμε ένα - ένα τα μέτρα που προβλέπουν την οικονομική και κοινωνική χρεοκοπία των νησιών μας».
To Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου