Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

Σακοράφα - Κουράκης: "Υπάρχει και άλλος δρόμος"



Εκτός από την εφαρμογή του μνημονίου, υπάρχει και άλλος δρόμος. Αυτό τόνισαν το μεσημέρι της Κυριακής στην Βέροια οι βουλευτές Σοφία Σακοράφα και Τάσος Κουράκης, σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας.
Ο δρόμος αυτός σύμφωνα με τους ομιλητές είναι η σκληρή διαπραγμάτευση και η άρνηση πληρωμής μεγάλου μέρους του χρέους, η σωτηρία του λαού, η αναδιανομή του πλούτου, η δίκαιη φορολόγηση, η εξασφάλιση των δημόσιων αγαθών σε όλους και ο σοσιαλιστικός μετασχηματισμός της κοινωνίας.
Η Σοφία Σακοράφα δήλωσε ότι η νέα σύμβαση θα φέρει μαύρες ημέρες στον Ελληνικό λαό και θα γκρεμίσει τα εργασιακά δικαιώματα. «Ποτέ στην ιστορία της χώρας, τόσοι πολλοί είπαν τόσα πολλά ψέματα σε τόσο λίγο χρόνο» σημείωσε η κ. Σακοράφα και χαρακτήρισε τραγική την κυβέρνηση Παπανδρέου, μοιραία την κυβέρνηση Παπαδήμου και Σταλινικού τύπου την προπαγάνδα που χρησιμοποιήθηκε. Η κ. Σακοράφα είπε ακόμη ότι ο δικοματισμός έφτασε σε ιστορικό αδιέξοδο και ότι ο αγωνιζόμενος λαός δημιούργησε έναν άλλο πόλο που διαδραματίζει ρόλο. «Στο γήπεδο δεν παίζουν μόνοι τους. Όσο το κίνημα πιέζει, τα αστικά κόμματα αιμορραγούν. Πρέπει να δημιουργηθεί ένα λαϊκό μέτωπο δράσης και πάλης με ισχυρά χαρακτηριστικά. Ο λαός έχει τεράστια δύναμη» δήλωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Τώρα είναι η ώρα της ανατροπής. Αν δεν το κάνουμε εμείς ποιος θα το κάνει; Πρέπει να προχωρήσουμε όλοι μαζί. Ή εμείς ή αυτοί!»
Ο Τάσος Κουράκης επεσήμανε ότι η χώρα βρίσκεται σε μια κινούμενη άμμο. Πρόσθεσε ότι στόχος της εφαρμογής του μνημονίου είναι η δημιουργία φθηνού εργατικού δυναμικού. «Τα κόμματα του μνημονίου, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, δεν έχουν να προτείνουν κάτι άλλο προεκλογικά, πλην της εφαρμογής του μνημονίου. Το ίδιο και το κόμμα του Κουβέλη που δηλώνει ότι θα κινηθεί στην εφαρμογή των μέτρων. Εμείς λέμε ότι δεν αναγνωρίζουμε τις αποφάσεις του μνημονίου» τόνισε ο κ. Κουράκης και πρόσθεσε ότι η χώρα μπορεί να βασιστεί στην παραγωγική της διαδικασία. Ο κ. Κουράκης είπε ακόμη ότι οι αλλαγές έρχονται με συμμαχίες διαφόρων ανθρώπων κι όχι με αύξηση ποσοστών στις εκλογές και σημείωσε ότι όλοι μαζί μπορούμε να πετύχουμε πολλά.
ΠΗΓΗ: "ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου