Κυριακή 25 Μαρτίου 2012

Ανακοίνωση με αφορμή την 25η Μαρτίου

ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΣΑΜΟΥ
 Ανακοίνωση με αφορμή την 25η Μαρτίου
  «Κάλλιο για την πατρίδα κανένας να χαθεί, ή να κρεμάσει φούντα για ξένον στο σπαθί» Επίκαιρα τα λόγια που έγραψε πριν 200 χρόνια ο Ρήγας Φεραίος στον «Θούριο».
Η επέτειος της επανάστασης του ’21 βρίσκει τον ελληνικό λαό να βιώνει μια από τις χειρότερες καμπές της ιστορίας του. Η ξενόδουλη συγκυβέρνηση και ο δοτός πρωθυπουργός υπογράφοντας τα μνημόνια είπαν «ναι σε όλα» και έφεραν τον Λαό και την Ελλάδα στην πιο άθλια ταξική καταλήστευση και κατοχή. Το πολιτικό προσωπικό της νέας τάξης πραγμάτων, σύγχρονοι κοτζαμπάσηδες, με αφορμή το δημόσιο χρέος, τινάζουν στον αέρα κάθε έννοια κοινωνικού κράτους, κάθε κεκτημένο εργασιακό δικαίωμα, κάθε έννοια εθνικής ανεξαρτησίας και λαϊκής κυριαρχίας.
Ο Στρατηγός Μακρυγιάννης και μόνο για την πολιτιστική κληρονομιά ήταν αυστηρός: «Αυτά, και δέκα χιλιάδες τάλαρα να σας δώσουνε, να μην το καταδεχτείτε να βγουν από την πατρίδα μας. Γι’ αυτά πολεμήσαμε», έλεγε για κάποια αγάλματα. Μπορούμε να καταλάβουμε τώρα τι θα έλεγε που ανερυθρίαστα ξεπουλιέται όλος ο εθνικός πλούτος… Η κάθοδος των επιτρόπων του Ράϊχενμπαχ, ελάχιστα απέχει από την κάθοδο του Δράμαλη.. Ο Λαός μας, μετά τον πρώτο φόβο, αντιδρώντας περήφανα και δημοκρατικά κατέκλυσε τις Πλατείες και το Σύνταγμα με ποτάμια διαδηλώσεων και αντιμετωπίστηκε με χημικά, προβοκάτσιες και βία. Σιγά – σιγά –όλοι το νιώθουμε- μέσα από την απόγνωση ο λαός μας γεννά την ελπίδα και εξεγείρεται για την πτώση των δυναστών του. Ζητά ενωμένες τις προοδευτικές, αριστερές, τις γνήσια πατριωτικές δυνάμεις. Γιατί δεν υπάρχει πατριώτης που να ξεχωρίζει το συμφέρον της πατρίδας, από τα δικαιώματα, την αξιοπρέπεια και την ελπίδα των πολιτών της. Και τα μνημόνια είναι πλέον ολοφάνερο ότι έπληξαν καίρια και ανεπανόρθωτα τα τρία αυτά. 
Απαιτούν οι πολίτες λοιπόν, από τις πολιτικές δυνάμεις που επέλεξαν να είναι απέναντι στα Μνημόνια, να καταλάβουν την ιστορική τους ευθύνη και να δώσουν μία πολιτική διέξοδο στο εκρηκτικό μείγμα φτώχειας και απόγνωσης.
Ο Λαός μας αυτή τη στιγμή χτίζει πρώτα στο κοινωνικό και έπειτα στο πολιτικό επίπεδο ένα ευρύ μέτωπο αλληλεγγύης και συνεργασίας. Οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ, λόγω της πολιτικής του φυσιογνωμίας, μπορούν να αποτελέσουν το υπόστρωμα αυτής της παλλαϊκής συνεργασίας.
Σαν αξιόπιστος συνομιλητής, ξεπερνώντας δευτερεύουσες αντιθέσεις που συσσώρευσε η μεταπολίτευση, με σεβασμό σε αυτά που συμφωνούμε ο ΣΥΡΙΖΑ διαμορφώνει μαζί με τον λαό μια άλλη πρόταση εξουσίας, πρόταση που αποδεικνύει ότι τα μνημόνια δεν είναι μονόδρομος. Καλούμε τον κάθε εργαζόμενο, τον κάθε βάναυσα πληττόμενο πολίτη να συστρατευτεί σε αυτό το μέτωπο για την πολιτική και κοινωνική απελευθέρωση της Χώρας... Καλούμε τους φτωχούς και καταπιεσμένους Έλληνες, όπως ακριβώς συνέβη και το 1821 με την Επανάστασή τους ενάντια στην «Ιερή Συμμαχία» των Εστεμμένων Δυναστών, να μεταδώσουν στους Ευρωπαϊκούς λαούς το μήνυμα της εξέγερσης ενάντια στην «Ιερή Συμμαχία» του πολυεθνικού καιροσκοπικού κεφαλαίου και των πολιτικών ελίτ που παλεύουν να διατηρήσουν και να ενισχύσουν την Ευρώπη της μιζέριας και της διαίρεσης που δημιούργησαν τα τελευταία χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου